8 August 2020

The Lakes Midhills @ Genting Highlands


Assalamualaikum Readers



Review : The Lakes Midhills @ Genting Highlands | Short Vacay Dengan Keluarga Mertua | Kadang-kadang unplanned trip ni memang syok habis walaupun sekejap saja. 1 Ogos lepas, tiba-tiba abah plan nak pi bercuti. Terus semua pack baju 😂😂 Tak pasti nak tuju ke mana, yang pasti tempat sejuk. Since dari nikah kami tak pi honeymoon lagi jadi abah belanja ke Genting. Berhenti di Tapah, barulah adik ipaq book homestay ni 😅 









Bila pi bercuti dengan orang halal ni, sijil nikah tolak tepi walaupun tak dapat lagi kad nikah. Lama nak tunggu macam buat IC. Ada certain orang ingat suami beli kereta baru. Wah bab gosip lajuuuuu macam keretapi 😜 Dapat lah test power Ford Ranger (kereta baru company) pi Genting. Naik turun bukit, test pickup di highway (suami bekas mekanik, dia tau apa nak buat) 😏 





Orang raya haji, kami sibuk nak pi cuti. Alhamdulillah, pi dan balik tak stuck di highway. Apa yang best The Lakes Midhills ni? So far, view lawa 🌸 Slot homestay di sana sentiasa full dengan orang. Setiap minggu mesti penuh. Alhamdulillah selamat sampai dalam 10.45 malam. Lambat tu sebab dari Kuala Kubu Bharu hingga ke Batang Kali cari makan tak ada kedai yang buka 🤣 








Tak pasti ni kondo atau apartment tapi banyak bangunan dan interior pun berlainan. Kawasan ni masih lagi dalam zon pembangunan. Yang penting sini port baik untuk menginap bila datang bercuti dengan keluarga besar. Kondo yang kami menginap ni muat untuk 8 orang dewasa. Nina tak sempat ambil gambar full sebab letih dan rumah macam tongkang pecah 🤣😅

















Setiap bilik ada 2 katil, 2 bilik air dengan ruang tamu yang luas dan balkoni. Ada kelengkapan memasak, peti ais, microwave, tv, meja makan, 2 sofa (boleh dijadikan katil), iron dan iron board, almari, blanket, bantal lebih. Serba lengkap 👍🏻👍🏻 Yang mana tak sempat bercuti boleh ke Genting sekejap, clearkan otak kepala, ambil udara. Kami singgah GPO, berderau darah terlalu ramai orang. Hati-hati semua terutama bercuti semasa Covid ni.


1 comment:

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com