31 Jan 2015

Kronologi Kisah Tahun 2014

Salam Readers..

Genap sudah sebulan tahun 2014 meninggalkan kita. Agak terlambat nak publish entri kenangan dan kisah masam manis di tahun lepas. Tahun lepas aktiviti aku agak 'slow' sikit dengan event best tak macam kronologi tahun 2012. Yang pasti tahun 2014 ialah tahun banyak makan dan tengok wayang !! 




Januari



- 1st time belanja officemate makan besaq. Open table sempena confirm kerja tetap. Serius banyak lauk macam ni harga masih lagi RM 100 ++ 



Kedai makan Permatang Pauh



March


- Terkejut beruk bila tercalon untuk Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat di IKBN, Bukit Mertajam. Walaupun tak berjaya tak dah cuba sebaik mungkin. Tunggu jelah exam yang lain. Ngeh.. ngeh




September



- Pertama kali daki Bukit Bendera sepanjang 5KM. Hampir-hampir pancit tapi tak la pengsan. Serius best hiking dengan geng-geng Mattel. Kalau boleh nak join lagi tahun ni. Hehe..  


Puncak Bukit Bendera


October



- Setelah sekian lama setia bersama Maxis dan Celcom akhirnya simkad bertukar ke RedONE. Betul-betul jimat dan boleh online sepanjang masa dimana jua berada termasuk di hulu kampung.




- Buang tebiat bila daftar nama pergi kursus kahwin Sungai Petani. Akhirnya bab kahwin yang satu ini selesai juga. Boleh tarik nafas panjang sebab dah ada sijil kahwin. 






November


- Join charity berjalan bersama orang-orang buta dan pekak sepanjang 3KM. Seronok juga jadi orang buta yang berjaya memotong barisan dan rasa insaf/bersyukur dapat melihat dan mendengar.    





December


- Minggu EVP and 12 days play of activities untuk pekerja. Join Zumba kali ke 2 walaupun tak best macam Walk for Sight & Sound. Janji lemak berkurang.  




21 comments:

  1. Salam. Hee tahun 2014 yang meriah dan seronok.

    ReplyDelete
  2. wah , dah siap pi kursus kahwin ... sis bila ntah agaknya ...

    ReplyDelete
  3. siap ada kronologi lagi... boleh buat diary tu..lepas tu buat cerpen.. kan

    ReplyDelete
  4. Nak kawin dah ker nina...hehehe...Tahniah dah dapat kerja tetap ☺

    ReplyDelete
  5. Office Nina banyak anjur events ye. Best2 lak tu. Nina suka outdoor activies ye?

    ReplyDelete
  6. Office Nina banyak anjur events ye. Best2 lak tu. Nina suka outdoor activies ye?

    ReplyDelete
  7. Wah Nina combine semua cerita kat sini yer ^-^

    ReplyDelete
  8. Senang nak ingat peristiwa dalam setahun..

    ReplyDelete
  9. tahniah sebab dah berjaya hiking bukit bendera. saya pun dah pernah, baru sekali. tak pengsan, cuma elok nk sampai kat puncak je, kaki krem.. hehehe..

    anyway, hadiah kereta hot wheels dah sampai.. thanks..

    ReplyDelete
  10. Sis orang BM ka.. Dekat sangat ngan ai.. Zumba kat mana tu

    ReplyDelete
  11. Sijil kursus kawen tu valid berapa lama?
    Kalau x kawen dalam tempoh tu nanti kena ambik kursus lain kan.. :D

    ReplyDelete
  12. Zumba tu rancak kan?
    Nape Nina kata x best?
    Hehe...akak dengar nama cam best je.

    ReplyDelete
  13. Banyak jugak aktiviti tu;) bestnya dapat join zumba!

    ReplyDelete
  14. yeah dah ada sijil kawin..haha ok la tu..byk jugak kenangan 2014..;)

    ReplyDelete
  15. wh bnyak aktiviti menarik kan? untung juga keja swasta. mesti ada program yang menarik.

    ReplyDelete
  16. tak pernah lagi hiking bukit bendera. haritu last hiking pantai kerachut ja

    ReplyDelete
  17. menarik, banyak aktiviti sepanjang tahun 2014..

    ReplyDelete
  18. thn byk mkan dan tgk wayang? byk mkn tak per..badan kecil molek je...so thn 2015 byk apa pulak :-)

    ReplyDelete
  19. sis CM..JM pun ada kursus kahwin 2004 lagi tapi huhuhuh....sampai skrg 'no calon' so tak perlu risau kalau belum g kursus tu

    ReplyDelete
  20. Nampaknya tahun 2014 satu tahun yang menggembirakan nina.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com