Salam Readers..
Bahan-Bahan :
Keladi
3 Ulas bawang (tumbuk)
3 Sudu cili kisar (ikut suka)
Sedikit belacan, daun kesum, lada, asam keping, perasa, gula dan garam
Keladi dah siap besiang |
Rebus keladi sehingga lembut |
Toskan. Lembut jee |
Cara-Caranya :
1. Besiang keladi
2. Rebus sehingga lembut
3. Toskan keladi yang telah lembut
4. Tumiskan bawang sehingga naik bau
5. Masuk cili, belacan, lada, asam keping, perasa masakan, daun kesum, gula dan garam secukup rasa
6. Rebus bersama keladi sehingga sebati
SELAMAT MENCUBA MASAKAN KAMPUNG 😜😋
SELAMAT MENCUBA MASAKAN KAMPUNG 😜😋
tak pernah makan jugak.. huk2
ReplyDeletetakut nak try
kalu sy mkn sy amik kuah je pastu judu dgn ikan masin perrghhh
ReplyDeleteSuka sangat makan sayur nie.. tapi akak x pandai siang..
ReplyDeleteSusah owh.. kalau salah siang, gatal tekak..
CP suka makan sayur keladi
ReplyDeletedah lama juga tak makan sayur keladi ni..tetapi blom rasa nak nyanyi lagu shima tu
ReplyDeleteMrs. A tahu makan jer...
ReplyDeleteBeli ataupun emak yang masak ataupun mil yang masak
Kalau campur siput sedut pun sedap juga ... Sis kadang mkn OK, kdg lak gatal ... Huuhuhuuu
ReplyDeletesayur keladi nih memang sedap.. Izzat dan Kimie pun suka.. tapi satu jelah, sayur nih angin skit laa.. memang tak sesuai untuk yang baru bersalin dan mudah berangin perut makan makanan berangin macam nih..
ReplyDeletesedapnya lahai...dh lama x makan sbb renyah nk besiang keladi tu
ReplyDelete