14 September 2016

Magnifique Cakes @ Bandar Perda, Bukit Mertajam


Assalamualaikum Readers..

Magnifique Cakes | Makan di Magnifique Cakes, Bandar Perda, Bukit Mertajam | Plan nak berbuka di sini bulan puasa lepas sambil celebrate birthday tapi cuti raya awal. Cerita 19 Ogos lepas, tak sempat nak publish entri. Haha.. Apa yang best dengan restoran ni ialah deco dan makanan yang sedap pernah orang melayu buat setanding dengan cafe Chinese di Penang. RESTORAN TANPA GST ok ! Buat orang-orang Seberang Perai boleh lah terjah dan masukkan dalam list JJCM atau korang nak singgah Penang kan 😜😋


Kesedapan sampai menutup mata di Magnifique Cakes yang penuh dengan makanan best !

Magnifique Cakes | Pilihan Nina, Chicken Terriyaki (RM 18.90) dengan Air Ocean Blue (RM 8.90) RECOMMENDED ! Suka sos BBQ dan seketoi kentang lenyek yang berbau butter


Restoran ini serve makanan barat dan berbagai jenis kek dan pastri. 100% milik melayu kita. Decoration restoran ni cantik ok! Syokk kalau dapat selfie tapi malu. Kalau nak tempah kek atau apa-apa majlis boleh ambil packages yang Magnifique Cakes sediakan.



PORTION MAKANAN MAGNIFIQUE CAKES sangat banyak. Kalau nak oder tu biar lah perut space banyak

Magnifique Cakes | Pilihan Hana, Fettucchini Carbonara Alfredo (RM 15.90) RECOMMENDED ! Sangat creamy yang tak memuakkan. Nak makan tapi tak sampai hati nak tunggu


Hari kami makan tu Jumaat pula jadi officemate ajak makan ramai-ramai sebab time tu gaji masyuk. Hehehe.. Dulu masa kedai ni baru buka ada lah baca review-review kata makanan tak sedap. So far owner MC ni dah upgrade makanan dorang. Yippieeee. Sokong business orang kita kan. TIPS makan disini :



1. Bawak lah jajan ke air sebab makanan agak lewat sikit kalau terlalu ramai orang. Kekurangan chef kot. Not bad walaupun lewat tetap makanan tak hampakan tekak dan perut.


2. Make sure perut betul-betul kosong kalau nak makan di MC sebab portion setiap menu banyak. Jangan tertipu dengan gambar di buku menu.


3. Patut cuba kek pandan dan Wild Mushroom Soup with Garlic Bread ! sedappppp tau..  *lupa nak snap gambar


4. Lain-lain makanan patut cuba ialah Mini Nachos, Churros, Combo Set Aglio Oglio Seafood.


List Harga Magnifique Cakes (makan berlima) tanpa GST !

Deco cashier pun lawa ! Haih kena repeat makan kat sini dengan anak menakan

Ikhsan Google . Decoration combine Pink + White


MAGNIFIQUE CAKES
Bandar Perda
No. 11, Ground Floor, Jalan Perniagaan Perda Barat, Kawasan Perniagaan Perda Barat, 14000 Bukit Mertajam, P. Pinang


Dibuka setiap hari
Jam 11.00 pagi - 11.00 malam
(kecuali cuti umum akan di umum dalam FB)

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi, Magnifique Cakes ambil tempahan untuk sebarang majlis Hari Jadi etc


Tel : +604 548 0404
Official Instagram :
@Magnifiquecakes
Official Facebook :
Magnifique Cakes
Official Blog : Magnifique Cakes Malaysia


6 comments:

Ahmad Hasif said...

waaa.. tgk lauk pun dah nampak mcm sedap.. :)

alia farhan Said said...

Pernah mkn sini dulu..
Not bad mknan dia

Cik Ash said...

kak ekin kalau g tempat lambat service naik hantu dah hahahahha

Cik Yaya said...

mak aihhh
sodap tgok tuuu slurpppp

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

selaluuuuu tgk post cafe ni dlm fb
teringin jugeks
sob3
petang2 ni bukak blog adikku ku sayam ni mendoga betuuiii laaaa
fooooooddddsss merata2

dear anies said...

tapiiii... kenapa x nmpk gmbr kek? ;-)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com