14 Nov 2022

Dating Berdua Di The Chicken Rice Shop, 1st Avenue Mall

 Assalamualaikum readers


Dating Berdua Di The Chicken Rice Shop, 1st Avenue Mall, Penang | Jadi penduduk tetap pribumi Penang ni, mai hujung minggu, dia punya pening kepala nak cari kedai makan, mesti semua penuh. Full house dengan orang luar 😓 Mall penuh, kedai nasi kandaq penuh etc. Mana-mana rancakk..


Hainanese Chicken Rice Meal + Crispy Roast Chicken Meal - RM 37.70


Alang-alang Harraz, tok mama dia kidnap. Kami menggunakan peluang keemasan untuk masuk mall menternak lemak. Waktu makan antara breakfast dan lunch, terus suggest makan nasi. Kalau ajak masuk 1st Avenue ni tau dah, mesti cari kedai nasi ayam. Berbaloi dengan set makanan yang ada. Makan berdua harga RM 50 ke bawah.


2 origami itik tu hubby buat sementara tunggu makanan. Good idea TCRS


Sampai staff pun dah kenal muka. The Chicken Rice Shop ada menu baru set ayam buttermilk tapi tak berapa pedas kata staff. Apa yang best makan kat sini ialah order makanan melalui QR Code. Scan dan order, kalau nak tambah menu pun scan saja tak sampai 15 minit nasi tambah pun sampai 😁


12 comments:

  1. kak ana pun suka makan di TCRS ni kalau nak lunch kat luar..

    ReplyDelete
  2. Mrs. A pun suka set yang ni ada pie tee tapi suka pilih sayur pak choy dari taugeh

    ReplyDelete
  3. Saya suka makan di Chicken Rice Shop. Mesti nak makan pie tee yang sangat sedap tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita Kak Amie, saya pun suka pie tee kat TCR ni.

      Delete
  4. Makan dekat luar nasi ayam pon dah sama dengan TCRS ni, baik makan dekat restoran

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. harga pun lebih kurang sama baik makan TCRS

      Delete
  5. Sesekali dapat dating berdua. Fefeling masa bercinta gitu. Bagus juga ada aktiviti lipat origami. Tak buang masa. Comel lak rupanya.

    ReplyDelete
  6. TCRC kesukaan dua ketul jantan mak juga haaaaa
    walaupun rasa & portion dah lari, tapi still ok laaaa

    ReplyDelete
  7. ramai cakap Buttermilk tu sedap. saya pun tak cuba lagi

    ReplyDelete
  8. sempat lg naa buat origami😁😁

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com