25 Nov 2022

Perdana Menteri Malaysia Yang Ke 10

Assalamualaikum readers


Buat masa sekarang hanya berdoa semoga umat Islam di Malaysia dalam lindungan Allah S.W.T. Dalam TikTok ramai anak muda buat content berkenaan sejarah dan isu politik di Malaysia dengan berjaya sekali. Nina akan tengok dan baca dengan penuh minat. Yelah, hal-hal sejarah kena tahu jugak. Di Permatang Pauh sekarang ni anak-anak muda dah ada pasukan berkuda 😂 Orang melayu kaya ohh.. boleh beli kuda. Nanti nak bawa Harraz naik ponny lah kat Permatang Pauh. Selamat bercuti 3 hari nanti ya.



Setuju! Nak cari pekerja pun kena hantar maklumat untuk vetting polis & KDN dulu



Entah lah nak, kalau fikirkan, bekerja dalam sektor keselamatan ni, nak cari pekerja wajib lulus vetting PDRM/KDN dahulu. Semoga Malaysia ditakbir dengan baik seperti janji-janji sebelum ini yang dicapatikan. Bukan mudah berada dalam ahli keluarga yang rata-rata kuat parti BN/PN. Hari-hari tengok status sedih 😕 Sabar sajalah. Ini semua dugaan. Aku tau hampa penat pi berkempen.

8 comments:

  1. Semoga Allah lindungi kita semua. Aaamiinn...

    ReplyDelete
  2. Doa yg baik2 je Nina, klu yg ni tak perform kita masih lagi negara yg mengamalkan demokrasi berperlembagaan dan ada hak memilih pemimpin yg lain mcm yg kita pernah buat dkt PM sebelum2 ni.

    ReplyDelete
  3. ye btul..sabar dan terus bdoa untuk negara kita, Moga sentiasa dalam lindungan Allah.. Aamiin insyaAllah

    ReplyDelete
  4. Doa yang baik-baik sahaja. Harap beliau dapat tunaikan janji-janjinya.

    ReplyDelete
  5. knape ms g PErmatang Pauh x jumpa kuda? jumpa kedai.mkn je😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. perkhidmatan naik kuda baru ada tak silap la

      Delete
  6. aida xde mood dgn cerita PM10 dan kabinet sekarang.
    nak klik berita di tv or dgr berita di radio pun sgt xde mood, Na...
    ntah la :(
    sukar nak nyatakan rasa dlm hati ni. komen karang, YB komunikasi digital suruh polis siasat la pulak kan.
    so, pendam aje la pape komen pun.
    kita tunggu apa PM10 and the geng boleh buat. moga yg bebaik dan adil utk rakyat jelata.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com