Assalammualaikum readers
Masakan Seorang Ibu Lebih Sedap | Hujung bulan Oktober ini, genap setahun jadi SAHM (Stay At Home Mother) dan duduk di rumah sendiri. Alhamdulillah, impian setiap isteri. Cukup lah 3 tahun 5 bulan duduk menumpang dengan fam in law's. Bila dah jadi surirumah ni, hari-hari tengok anak membesar depan mata, yang paling seronok bagi anak makan hasil air tangan sendiri.
![]() |
| Maggi celup daging |
![]() |
| Nasi goreng + dimsum ayam |
Maklum lah sebelum ini, bekerja dan kadang letih nak masak. Dapat masak beberapa menu dan suap guna tangan, berselera makan nasi, ayam, ikan dan daging. Paling suka daging masak kurma. Apa yang Nina masak semua makan tak macam sebelum pindah rumah jadi 'picky eater'. Masih ingat pesanan arwah mak :
"Dah kahwin nanti, masaklah untuk anak-anak, walaupun masakan simple telur mata dengan kicap. Biar anak-anak membesar dengan masakan rumah, air tangan mak ayah. That's how you keep their hearts home walau dah besar ❤️"





syok tu dh SAHM...akak dr kawin smp skarang masih stay dgn inlaw...tahun ke 19..alhamdulillah..masak2 mmg jrg sgt la sbb husband yg slalu masak....sedap menu masakan tu...fav dimsum tu
ReplyDeletesetuju dengan cakap arwah mak nina... kadang2 mmg malas nak masak tapi bila terkenang mak ammi dulu, balik kerja pukul 11 malam terus masuk dapur siapkan juadah utk esok ammi kadang2 jadi malu sendiri. mak boleh takkan kita tak boleh.
ReplyDeleteRajin Nina buat dimsum. Ambil masa untuk letak inti dan kelim.
ReplyDeleteAlhamdulillah dapat masak untuk keluarga.
ooo masa duduk dgn atuk nenek boleh pilih2 mkn ya harraz😁
ReplyDelete