21 Sept 2014

Liebster Award 6 by Farrah MF

Salam Readers..


Kena tag lagi ! Sukaa.. suka. Baru menjawab soalan2 dari Dr. Shikin. Kali ni dari Farrah MF ! Meh kita tengok apa yang ditanya. Soalan macam best je :) 




1. Adakah anda pernah alami/berdepan dengan sebarang fobia? Mengapa?

Setakat ni tak pernah lagi. Cuma masa kecik memang fobia bila jumpa doktor gigi atau nampak van klinik kesihatan datang ke sekolah. 



2. Apakah 3 benda yang anda tidak akan keluar dari rumah tanpanya?

Purse, Handphone dan Parfum.



3. 3 perkataan yang menggambarkan diri anda.

Kuat makan, suka ketawa dan peramah.



4. Seseorang yang sentiasa memberi inspirasi pada anda.

Dari dulu hingga sekarang ialah ibu sendiri.



5. 3 sifat baik yang membuatkan anda suka berdamping dengan seseorang.


Baik hati, tak kedekut/berkira dan boleh dibawa berbincang.



6. Anda akan tersenyum seorang diri apabila...

Tengok gambar2 lama dengan kengkawan ! dan kalau baca novel genre komedi. 



7. Apa yang mudah buat emosi anda tersentuh?

Bila tengok anak2 yatim dan orang tua yang meminta sedekah.



8. Satu lagu yang anda tidak akan muak dengar sampai bila-bila. Mengapa?


Opick - Rapuh.. Start suka dengar lepas menyanyi guna lagu ni tapi liriknya tentang pahlawan zaman penjajahan British sambil main gitar dalam kelas Pengajian Malaysia sem 2. 



9. 3 makanan yang anda tidak akan tolak.

Masak lemak, ayam masak kicap dan ada keju.



10. Filem yang betul-betul meninggalkan impak pada diri anda.

Enough (2002) - J.Lo : banyak kes bini dicederakan oleh suami sekarang jadi buat wanita di luar sana wajib belajar karate. 


11. Apa yang anda ingin capai 5 tahun dari sekarang.

Mempunyai kewangan yang kukuh untuk masa tua nanti :)


6 comments:

  1. purse & handphone tu memang wajib kalau nak kelaur rumah kan Nina...

    ReplyDelete
  2. Akak dth singgah hujung minggu. Thanks sudi jawab soalan2 tu. Hehehe kita leh bukak kelab,..akak pun suka makan + ketawa :D

    ReplyDelete
  3. Ayam masak kicap tu feveret zumal

    ReplyDelete
  4. Knowing you better.
    Semoga mencapai apa yang dihajati.

    ReplyDelete
  5. nnt kita dating kt klinik gg ya ;-)

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com