26 September 2014

Liebster Award 7 by Budak



Salam Readers..


Baru ada masa nak jawab soalan2 yang di tag dari Budak. Soalan agak mencabar macam jawab kuiz dan menguji otak kepala tanpa menggunakan bantuan Google. Hehee



1. Pasukan bola sepak pilihan anda.

France.



2. Lagu patriotik kesukaan anda.

Jalur Gemilang & IM4U



3. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat di dalam negeri tersebut.

Pulau Pinang terdiri daripada bahagian pulau iaitu George Town dan tanah besar iaitu Seberang Perai.

Tanah besar terbahagi kepada 3 daerah - Seberang Perai Utara, Tengah dan Selatan.

Pulau terbahagi kepada 2 daerah - Timur Laut dan Barat Daya.




4. Asam pedas berasal dari negeri mana?

Melaka. Tak sure.. 


5. Dalam banyak-banyak pantun, pantun apa yang paling anda sukai?

Siakap senohong gelama ikan duri, bercakap bohong lama-lama jadi pencuri.




6. Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?

Warna merah.



7. Apa yang anda faham tentang "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan".

Maksudnya orang yang tak pandai segala-galanya. Eh betul ke?



8. Dalam banyak-banyak negara, negara mana yang mempunyai banyak artis KPOP?

Korea.



9. Siapakah yang mencipta blogger.com?

Ewan Williams



10. Pertahankan blog anda dengan mengatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.

Tak boleh nak kata blog best sebab banyak merepek tapi semakin lama semakin cuba untuk tarik minat pembaca.  





11. Apa perasaan anda semasa menjawab soalan-soalan diatas?

Soalan yang tak dijangka dan pertama kali ada blogger yang bertanyakan soalan-soalan menguji macam ini. I like! 




12. Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan diatas.

Teringin nak tahu nama penuh budak memandangkan kami ni sebaya. Hehe *boleh laa



13. Adakah anda menggunakan google.com untuk menjawab soalan diatas?

Tak guna pun. Bab pantun je tanya mak. Hehe


8 comments:

Hikayat Seorang Budak said...

Kagum dengan Nina sbb tak guna google. Terbaik r :)
Baru tau pulau pinang punya bahagian. Mekaseh sharing. And mekaseh jawab soalan2 budak :)

instagram/_baiti hehe

jaymiee said...

mesti best kan....ulat gonggok tu ada sebesar jari telunjuk tak?

Farrah MF said...

Nina sebaya dengan budak ye...'fun' berasap kan jawab soalan2 budak hehehe

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Budak kene tonjolkan diri ni xD
Ramai yang eager nak tau including akak.

Khai♥Rin : anies said...

gelak sy soklan no 8 tu hahahaha

Cik Mimie said...

HAhaha..soalan budak memnag mencabar kan? aah la Cik Mimie pun nak tahu nama budak juga..heee :D

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Soalan budak sangat mencabar ^_^

aRz MoHa said...

saya pun suka warna merah

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com