23 Sept 2014

The Girls @ Sushi King, Sunway Carnival

Salam Readers..


Ternak Lemak di Sushi King | Arigato kozaimas! Lama tak pekena sushi. Dulu layan sushi Tesco ternyata memang tak berapa nak umphh sedapnya. Sejak Sushi King menjadi raja di hati, dulu kini dan selamanya tetap menjadi pujaanku. Acece.. 


Ternak lemak di Sushi King


Seperti yang dirancang maka dengan ini aku membelanjakan uwang untuk birthday girl memerangkap kawan sekerja berlainan department dan intern comot comel. Kami lebih suka pilih Ala Carte, nampak sushi tu berjalan terus ambik masuk mulut. Hehee


Kaki makan dengan Intern

Makan Sushi King mesti berpingan-pingan




Tak terkira berapa pinggan kami makan sebab harga kesemuanya RM80 ++ . Selalunya dari pukul 3-6 pm, memang murah. Harga sepinggan cuma RM 4. Mungkin sebab balik dari kerja, jadi makan berpingan-pingan la pulak.


Sushi pilihan Nina

Banyaknya Sushi yang kami makan

Happy Birthday Zati yang ke 21 !


Ramai yang kata sushi ni non-halal sebab ada sake dalam nasi tapi ternyata takda pun bahan itu sebabnya kami si pemakan ni tak mabuk kepayang. Di Penang, hanya 1st Avenue saja non-halal. Nak tengok menu boleh la klik "Ala Carte Menu". 




Bajet Makan Bertiga :


3 20% PINK E @3.20 - RM 9.60
1 Blue E - RM 2.00
6 Beige E @3.00 - RM 18.00
3 PINK E @4.00 - RM 12.00
2 Red E @5.00 - RM 10.00
3 Purple E @6.00 - RM 18.00




SUBTOTAL : RM 63.60
10% Discount : RM 6.00-
Service Charge : RM 6.96
Govt Tax : RM 3.82
Total : RM 74.38
Rnd Adj : RM 0.02



TOTAL (After Rnd) : RM 74.40



11 comments:

  1. tak pernah makan sushi...rasa cam tak boleh nak telan.

    ReplyDelete
  2. nyum..sedap nyer..

    ReplyDelete
  3. Pernah skali makan dalam restaurant Sushi king.. Tapi, termakan yang ada alcohol. Lepas tu pening lalat sikit.

    ReplyDelete
  4. tak pernah makan shushi.. hihi. so tak tahu apa rasanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap tau, Ros.
      Tapi tak kenyang sebab tekak saya ni nak kenyang dgn nasik je.

      Delete
  5. Dah lama x makan sushi king.
    Nak sikit boleh?
    Hehe..

    ReplyDelete
  6. Tak pandai makan sushi (T T)

    ReplyDelete
  7. Akak suka sushi! Paling suka california temaki dengan yang atas dia ada jagung. Yang pelik2 tak reti makan. Takut perut ni tak berapa adventurous hihihi

    ReplyDelete
  8. Tak suka sushi penah makan sekali je..heee..

    ReplyDelete
  9. Zumal tak pernah lagi makan sushi ^_^

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com