23 September 2014

The Girls @ Sushi King, Sunway Carnival


Salam Readers..


Ternak Lemak di Sushi King | Arigato kozaimas! Lama tak pekena sushi. Dulu layan sushi Tesco ternyata memang tak berapa nak umphh sedapnya. Sejak Sushi King menjadi raja di hati, dulu kini dan selamanya tetap menjadi pujaanku. Acece.. 



Ternak lemak di Sushi King


Seperti yang dirancang maka dengan ini aku membelanjakan uwang untuk birthday girl memerangkap kawan sekerja berlainan department dan intern comot comel. Kami lebih suka pilih Ala Carte, nampak sushi tu berjalan terus ambik masuk mulut. Hehee



Kaki makan dengan Intern


Makan Sushi King mesti berpingan-pingan





Tak terkira berapa pinggan kami makan sebab harga kesemuanya RM80 ++ . Selalunya dari pukul 3-6 pm, memang murah. Harga sepinggan cuma RM 4. Mungkin sebab balik dari kerja, jadi makan berpingan-pingan la pulak.



Sushi pilihan NIna

Banyaknya Sushi yang kami makan

Happy Birthday Zati yang ke 21 !


Ramai yang kata sushi ni non-halal sebab ada sake dalam nasi tapi ternyata takda pun bahan itu sebabnya kami si pemakan ni tak mabuk kepayang. Di Penang, hanya 1st Avenue saja non-halal. Nak tengok menu boleh la klik "Ala Carte Menu". 




Bajet Makan Bertiga :


3 20% PINK E @3.20 - RM 9.60
1 Blue E - RM 2.00
6 Beige E @3.00 - RM 18.00
3 PINK E @4.00 - RM 12.00
2 Red E @5.00 - RM 10.00
3 Purple E @6.00 - RM 18.00




SUBTOTAL : RM 63.60
10% Discount : RM 6.00-
Service Charge : RM 6.96
Govt Tax : RM 3.82
Total : RM 74.38
Rnd Adj : RM 0.02



TOTAL (After Rnd) : RM 74.40





11 comments:

Ema Johari said...

tak pernah makan sushi...rasa cam tak boleh nak telan.

Kathy R'bain said...

nyum..sedap nyer..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Pernah skali makan dalam restaurant Sushi king.. Tapi, termakan yang ada alcohol. Lepas tu pening lalat sikit.

ros_reeza said...

tak pernah makan shushi.. hihi. so tak tahu apa rasanya :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Dah lama x makan sushi king.
Nak sikit boleh?
Hehe..

Hikayat Seorang Budak said...

Tak pandai makan sushi (T T)

Farrah MF said...

Akak suka sushi! Paling suka california temaki dengan yang atas dia ada jagung. Yang pelik2 tak reti makan. Takut perut ni tak berapa adventurous hihihi

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Sedap tau, Ros.
Tapi tak kenyang sebab tekak saya ni nak kenyang dgn nasik je.

Khai♥Rin : anies said...

byk gak tuuuu

Cik Mimie said...

Tak suka sushi penah makan sekali je..heee..

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Zumal tak pernah lagi makan sushi ^_^

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com