16 November 2016

New Sunlight Anti Bacterial | Review


Assalamualaikum Readers..


New Sunlight Anti Bacterial | Entri khas buat suri rumah sepenuh masa, separuh masa dan bibik. Kali ni nak mereview pencuci pingan baru dari Sunlight ! Nama pun cahaya matahari mestilah bersinar, berkilat pingan, kuali, mangkuk kat rumah tu. Dari dulu lagi pakai Sunlight warna hijau.


New Sunlight Anti Bacterial 750ml - RM 4.89

Misi basuh pingan pemberian orang sambil merasmikan pencuci pingan baru Sunlight. Haha



Pencuci pingan dah habis, terus beli yang baru ni. Ahad lepas, ter-rajin nak basuh pingan "Kak Alia" beri tempoh hari sebab nak simpan. Alhamdulillah, ada orang nak sedekah pingan kat kita. Balik rumah mak cakap jimat, kahwin nanti tak payah beli, set pingan mak pun selamat 😆 Hahaha.. Semoga murah rezeki Kak Lia dalam bisnes dan dipermudahkan deliver bulan 12 nanti. 




Baca tanpa was-was. Ohhh made in Vietnam. Asal tak tau pun


Warna pun macam sabun Dettol Cool kan?




Apa yang best Sunglight Anti Bacterial ni?? Dah kaler biru, wangi, setakat basuh pingan tu guna sikit sebab buih banyak dan paling best sangat menjaga kulit tangan. Lepas keringkan tangan, kulit lembut dan tak kering. Sayangkan ibu-ibu korang, syorkan beli Sunlight ni. Anak-anak dara kat rumah tu rajin-rajin cuci pingan. Hihi 😗



Tadaa bersih berkilat !! Mak suke sangat tapi tak nampak muka



10 comments:

ayunie ramli said...

oh, inovative. mek guna yg good maid.

alia farhan Said said...

Wah bersinar2 pinggan tu dpt kat nina. Sory la nina takdan nk cuci haa. Duk ada kt dalam stor. Tu adiah advance utk wedding nina nanti...
Hehe. Boleh gitu? Orang kata tak elok kan kalau beli banyak2 pinggan tapi tak pakai, so sebelum berdosa akk bagi kat nina semoga nina dapat guna nnt. Hahahah.
Panjang plak bebel

Siti Nurzafirah said...

hahaha.. teringat sabun dettol..

LYAfrina said...

wowww..gittew

LYAfrina said...

lya pom ada beli jgk y ni.. x pakai lg..tgu stok lama hbs dulu.. hehe

siti hazreen said...

wah dah ada warna biru ye...selalu pakai hijau je

ehem ehem...lepas nih mesti jadi lagi rajin membasuh pinggan kan? hehe

Kira Sakura said...

memang suka pakai sunlight. tak macam sabun lain. sunlight kuat, picit sikit je tapi boleh cuci banyak pinggan. sesuai la mcm iklan dia duk buat tu. tak mesra dengan kulit

Shahida Dzulkafli said...

Wah!! Ada yg baru eh...
Harus dicuba nie..

Jari Manis said...

Sis JM guna Joy! Best jgk

dear anies said...

suka jg sunlight ni tp sy prefer glo sbb wangiiii ;-)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com