17 July 2018

Nazzeera's Roti Bakar Kacang Phool Penang


Assalamualaikum Readers


Nazzeera's Roti Bakar Kacang Phool Penang | Tempat Makan Sedap Di Penang | Entri makan-makan datang lagi. Setiap kali masuk blog, mesti terliur. Officially jadi blogger kaki makan tak fames. Makan banyak tapi kurus. Mana lemak-lemak bersembunyi agaknya. Hahaha.. Tak ada resit dan orang belanja cuma bagi tau total RM 35 tak termasuk pinggan ada sos cendawan tu.


Chicken fajita lebih kurang capati dan kacang phool + garlic cheesy toast. Roti cicah sos cendawan tu kedai lain dan rasa kurang sikit.


Sebelum kami layan Ant-Man dan gelak mengilai baik makan sesiap. Nanti tak lapaq sangat. Nasib baik dah suggest tempat nak makan, kalau tak mereput dalam kereta fikir tempat nak makan. Macam tu lah orang Penang, banyak kedai makan sampai kena buat list. Bila keluar date, pilih saja 😅😅


Rasa kacang phool sedap dan pekat kuahnya. Roti bakar garlic tu sedap, sedap lagi makan panas-panas. Untuk chicken fajita, rasa macam inti ayam diwrap guna capati. Boleh pilih nak ayam atau daging. Banyak lagi menu tapi tak sempat snap. 


Manis tokey kedai, siap recommend menu apa patut cuba. Terasa bagaikan puteri.

Antara menu-menu yang ada


NAZZEERA'S ROTI BAKAR KACANG PHOOL PENANG


Address : Kompleks Desiran Tanjung, Jalan Desiran Tanjung 3, Seri Tanjung Pinang, Tanjung Tokong. 

(jalan ke Straits Quay, guna waze)


Business Hours : 8.30 AM - 9 PM
Tue - Sunday & Public Holiday
(Monday Closed)


Instagram : @rotibakarkacangphoolpenang


9 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Menu yang ohsem.. Banyak roti dia bagi untuk mencicah ye..

nohas said...

terliuq nih...

Nurul Shahira said...

Kacang phool! Sodapnya

Pha Is said...

dah pernah try.. memang one of a kind

Zurainny Ismail said...

Penang mmg terkenal sbg food heaven Malaysia - syabas sbb dpt maintain slim wlupun ddk sana. What's your secret? Share laa.... ;)

Farah said...

Sampai sekarang tak pernah merasa kacang phool.

Cik Yaya said...

xpernah rasa lagi kacang phool ni..
rasa dia cmne ea..mcm kuah dhal ke..
huhu

dear anies said...

rs nyer mcm dah lamaaaaa x mkn kacang phool ni since kedai kt rumah ni tutup buat selama lamanya...

Nina Mads said...

Zurainny Ismail : Mana ada rahsia diet ni. haha, just kena rajin exercise dan kurang makan kulit ayam :)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com