13 Apr 2021

Dah Jadi Mama Dan Baba

 Assalamualaikum Readers


Hi uollss 🙋🏻‍♀️ Selamat berpuasa bagi yang puasa. Pejam celik dah masuk 9 hari Nina selamat melahirkan anak secara normal. Dugaan Allah buat kami, baby ada masalah pernafasan sebaik deliver dan terus masuk NICU malam 5/4/2021 (Isnin - 22 Syaaban 1442H). Sebak tengok anak pasang tiub dalam mulut sambil nurse jahit luka, keluarkan uri dan darah.


9/4 (Jumaat) di hari yang mulia baby dah boleh discharge . 2 hari di NICU, 2 hari di NNW (Neonatal Ward), 2 hari di wad biasa (baby ada Jaundice)


Hubby hanya dapat azan dari luar inkubator (laki bini tak dapat peluk anak) 😭😭 Malam tu sama-sama nangis thru phone call. Nak jumpa tak boleh. Boleh buat drama air mata sebab dalam ward hanya ada 4 orang 🤪 




Terima kasih buat semua staff Penang General Hospital (HPP) especially nurse yang sambut baby dan jahit luka. Tak rasa takut sangat masa kena jahit tu walaupun rasa sakit sikit 😬😬 Staycation 4H3M yang akan dikenang sepanjang hayat. Itu pertama kali masuk hospital dan bermalam. Ada masa, Nina update blog dan BW ya 🙋🏻‍♀️


29 comments:

  1. Tahniah!!!! (^∀^)ノシ

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Syukur. Tahniah. Selamat berpantang juga ya.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Tahniah Nina dan suami..
    Selamat berpantang..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah . Semoga kedua2nya sihat . Selamat berpantang

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, Nina. Tahniah! Semoga Nina & baby sentiasa sihat :)

    ReplyDelete
  6. tahniah.
    selamat berpantang. take care and stay safe

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, tahniah!! a bundle of joy menjelang Ramadhan..

    ReplyDelete
  8. Tahniah Nina...
    alhamdulilah semoga baby bertambah sihat ye... :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..Tahniah Nina dan family. Semoga baby cepat baik dan dapat peluk. Selamat berpantang juga. Take care Nina :)

    ReplyDelete
  10. ya Allah, semoga semuanya baik hendakNya....sob sob sob..tumpang bersimpati dan sedih dengan nina.
    semoga diberi ketabahan jiwa untuk hadapi segalanya. teringat dekat kakak di johor tengah sarat mengandung...

    berkat ramadhan ini pasti ada rahmatnya...insyaAllah amin...

    ReplyDelete
  11. Staycation ye. Haha. Alhamdulillah and tahniah Nina n husband. Semoga ibu dan anak sihat. Selamat berpantang

    ReplyDelete
  12. Wah dah bersalin. Ingat lambat lagi. Tahniah. Hehe komen khas untuk pos anak.
    Semoga sihat dan membesar dengan baik. Amin.

    ReplyDelete
  13. Tahniah
    Semoga baby dan ibunya terus sihat.

    ReplyDelete
  14. Tahniah kak nina dah husband! Semoga menjadi ibu bapa yang penyayang. Dan semoga baby membesar dengan sihat :)

    ReplyDelete
  15. Semoga yang baik-baik sahaja ya. Apa pun tahniah..

    ReplyDelete
  16. semoga baby kuat dan cepat cepat boleh golek golek dengan mummy

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah. Syukur ya Allah. Selamat datang ke dunia baby comel. Selamat berpantang dan moga sihat-sihat saja ibu dan anak.

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah dah selamat melahirkan. Semoga baby membesar dengan sihat.
    Selamat berpantang mama dan baba eh!

    ReplyDelete
  19. tahniah dh slamat bersalin...selamat berpantang

    ReplyDelete
  20. wah, tahniahhhh nina.. dahhh jadi mama.. chayokkkk k.. ;)

    ReplyDelete
  21. Tahniah nina... Nn5 baby da besaq skit boleh la tgk bby

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah....tahniah dapat baby, selamat berpantang..

    ReplyDelete
  23. Tahniah Nina..
    sama macam Naura lepas bersalin terus masuk NICU. Husband azan kat telinga. Lahir pukul 8 lebih lepas tu tak sedar apa2 dah. Sedar jam 11 dah ada kat wad tapi baby tak de.. Next day baru boleh tengok baby tapi tak boleh bawa baby keluar lgi.

    Selamat berpantang Nina

    ReplyDelete
  24. laa ni sedang mengira hari....bila pantang nk habis, kan? heheh

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com