16 Apr 2021

BAHARU Dove Micellar Pink Salt Shampoo & Conditioner

Assalamualaikum Readers


BAHARU Dove Micellar Pink Salt Shampoo & Conditioner | Bila dah start pantang ni. Mandi sekali sehari, basuh kepala sekali seminggu. MIL akan pesan berkali-kali. Memula tu memang lupa 😂 Nasib baik sebelum bersalin dah start pakai shampoo baru ni. Memang wangi dan lembut rambut. Alhamdulillah, dah seminggu lebih ni nampaknya hormon back to normal. Kulit muka pun tak kering dah.


Dove Micellar Pink Salt Shampoo & Conditioner




Kalau dah seminggu sekali shampoo rambut. Mengerbang macam singa tu dah pasti walaupun ikat rambut pony tails 🤣 Janji kena shampoo lama-lama untuk hilangkan kegatalan rambut Nina. Nama pun pantang, berhari lagi nak habis. Shampoo Dove baru ni ada 2 warna pink dan biru. Memang terpikat dengan warna pink lembut tu. 




Sesuai sangat dengan keadaan rambut sekarang yang oily. Janji rambut bersih dan wangi. Redha sajalah demi anak. Huhu.. Buat readers yang pakai Dove, boleh cuba beli ya. Pakai lah shampoo jenama apa sekali pun asalkan sesuai dengan rambut kita 😘



23 comments:

  1. Saya since 2012 rambut luruh je. perubahan hormon kot.

    ReplyDelete
  2. Menarik! Memang tau pasal shampoo Dove ni, tapi tak pernahlahhh nak mencubanya..hehe

    ReplyDelete
  3. Tak sesuai untukkk saya, tapi nampak banyak sungguh good reviews dari orang lainn.

    ReplyDelete
  4. bukan senang kan nak cari shampoo yg sesuai

    ReplyDelete
  5. Belum pernah pakai syampoo ni.

    ReplyDelete
  6. Comelnyaaa tp sy x prnh try produk Dove

    ReplyDelete
  7. Saya masih tak sesuai dengan produk dove untuk haircare. Tapi yang menariknya pink salt tu.

    ReplyDelete
  8. Uiiii.. Mmg u ols pantang mandi sehari sekali.. Basuh rambut sekali seminggu ka? Aduiiii xgatai ke kulit kepala tu 🤭🤭🤭 omak den sruh mandi sehari 2x..dari kepala sampai ke kaki kena madi ayaq suam2 panas herba daun kayu... Besttttttt... Refreshing sangat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alia : mandi air rebusan daun2 tu tp sejak rambut gatal dh tak basuh rambut sekali seminggu 🤣🤣

      Delete
  9. saya mandi air panas rebus daun daun tu 2 kali sehari masa pantang... cuci rambut beberapa hari sekali. tunggu kulit kepala gatal...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azian : hari2 mandi air rebusan daun2 memang segar. Sekarang kalau rambut gatal terus cuci rambut

      Delete
  10. Akak tak serasi dengan Dove tapi comellah pulak tengok packaging syampu ni :)

    ReplyDelete
  11. Suka Dove..eh...nak beli gak la...akak potong rambut..buat layered dan cadang nak buat relaxing/ rebonding hujung bulan ni...tapi tu la..sementara tunggu hujung bulan, rambut akak dah melengkuk2..kembang x tentu arah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA : rambut mengerbang tu memang tak boleh bt apa. Kena pakai serum baru ok

      Delete
  12. Boleh cuba nanti.
    Tapi stress bila masuk fasa rambut gugur..

    ReplyDelete
  13. mcm bguih ja syampu dove ni..

    ReplyDelete
  14. Wahhh,comeyyy.nk try ni pulak..sy pakai dove gak 😁

    ReplyDelete
  15. dr jauh bleh nmpk tulisan thai tu hehehe

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com