8 Apr 2021

Dove Straight & Silky Shampoo & Conditioner Lembutkan Rambut

 Assalamualaikum Readers


Dove Straight & Silky Shampoo & Conditioner Lembutkan Rambut | Dah lama tak tukar brand shampoo sebab rasa dah jumpa yang sesuai walaupun masa pregnant. Bila start preggy mostly hormon 50% akan berubah (ikut badan). Muka, kulit dan rambut pun berubah samada jadi baik atau buruk. Salah satunya rambut gugur dengan banyak. 


Dove Straight & Silky Shampoo & Conditioner 




Beli Dove ni lepas guna 'Dove Volume Nourishment' . So far tak ada masalah rambut gugur dengan banyak kecuali kalau tak shampoo rambut mengerbang macam singa tu tak boleh bawa bincang. Ya faham tak semua orang sesuai pakai Dove tapi setakat ni memang tak suka tukar-tukar shampoo takut uban naik disebabkan faktor terlalu banyak bahan kimia hasil tukar shampoo.


Warna shampoo nampak macam lutsinar, shining gitu dan wangi!


Yang penting rambut licin, lembut dan tak kusut masai. Yang bertudung lagi kena kerap cuci sebab seharian rambut tak kena udara boleh bau masam. Kalau bau aroma tak enak dari tudung orang, dah boleh bayangkan orang tu tak pentingkan kebersihan diri. Pakai tudung cantik tapi rambut berbau buat apa kan?


10 comments:

  1. Dulu pernah cuba tapi tak boleh dengan dove ni rambut jadi keras..betul kata nina, tak semua sesuai pakai dove. Tapi kalau sesuai tu bagus :)

    ReplyDelete
  2. Betul tu, tudung cantik tapi bila buka bau kepam adoiii
    Tapi syampoo dove ni tak pernah sesuai dengan saya, makin banyak rambut gugur :(

    ReplyDelete
  3. bila dah jumpe shampoo yang serasi, tak berani nak tukar dah

    ReplyDelete
  4. Syampu dove bau wangi kan kak. Dulu GV pernah beli rasanya. Antara syampu yg baunya wangi ialah dove dan sunsilk. huhu.

    ReplyDelete
  5. Rambut Ai tak serasi dengan dove ni.

    ReplyDelete
  6. Yezza. Pastu jangan emo kena panggil kepam okayy.

    ReplyDelete
  7. Pernah pakai Dove tapi tak sesuai.. Bau dia wangi.. best..

    ReplyDelete
  8. Tak ingat pernah try ke tidak jenama Dove ni... sebab selalu pakai Head & Shouldr je

    ReplyDelete
  9. sy pakai syampo jenama ni gak,, best :)

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com