19 Apr 2021

Bouquet Duit Trend Mengarut

Assalamualaikum Readers


Bouquet Duit Trend Mengarut | Dah jadi trend zaman sekarang jambangan bunga dah bertukar jadi duit. Nina pun teringin nak jambangan duit untuk anniversary atau birthday tapi bila fikir-fikir balik duit sah akan rosak dan staf mana-mana bank atau Bank Negara Malaysia akan maki sebab bodoh dan menyusahkan orang 🤪😂 


Bouquet jambangan duit merosakkan duit . Sumber : IG


Duit elok lepas tu dilipat, lepas tu buka balik. Macam tak ada function. Penat nak buka satu-satu dan berakhir dengan pembaziran. Alhamdulillah, nasib tak terikut-ikut. Kalau nak bagi, lebih baik bank in duit dari buat jambangan macam ni. Rasa macam mata duitan kalau dapat duit macam ni 🤣 Penggubah bunga dapat duit, duit pelanggan rosak lantak lah.


Sayang oii duit rosak, muka pun dah senget. Haha . Sumber Siakap Keli



“Nampak sangat bunga sebenar dah takda makna, ibarat cinta memang kena duit. Lagi cantik, bagi bunga hidup + transfer cash dapat 2 faedah”


 

27 comments:

  1. Ye betul....
    Duit mmg x boleh dilipat2...
    Sebab ada ciri2 keselamtan kat duit...
    sayang bila dah jd camni, duit dah x laku....

    ReplyDelete
  2. Betul..akak pun x setuju duit di buat bunga bouquet...duit rosak..

    ReplyDelete
  3. dah beberapa kali pergi seminar magnet rezeki... dan masa seminar pun larang buat yg bukan bukan pada duit... hormati rezeki katanya. Kalau boleh jangan lipat pun.

    ReplyDelete
  4. Dahulu kan masa mula-mula benda ni in, akak tengok orang yang buat diorang masukkan duit dalam plastik dulu, then baru lipat sikit kat hujung. Tak adalah bentuk kelopak-kelopak bagai. Duit yang digunakan pun tak banyak. Cukup dua tiga kuntum untuk buat bouquet.

    Sekarang ni jadi berlawan-lawan pulak. Ada tu sampai buat bouquet gergasi guna puluh-puluh ribu ringgit. Tukang gubah pula nak cut cost, tak adanya nak guna plastik utk protect duit. Sudahnya, yang menerima lah jenuh nak buka, luruskan duit-duit tu semua.

    Personally, akak tak agree sangat bouquet begini. Transfer je kat akaun senang. Transfer sekali bajet duit upah untuk gubah bunga tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : yg masukkan dlm plastik tu tak ramai yg buat. Suka lg bt jambangan besar-besar.

      Delete
  5. Macam trend dulu-dulu pun ye jugak. Orang buat hantaran kahwin. Tapi rasanya takde la sampai keroyok gitu

    ReplyDelete
  6. Itulah pasal, duit akan rosaklah lepas lipat gitu gini. Boleh nak buat idea macam ni tapi kena lagi kreatif dak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atiqah : nk bt viral pun fikir la yg kreatif hahah

      Delete
  7. buat rugi je kan duit rosak. pembaziran.. Patut kena masuk berita (ke ada masuk?) biar semua orang tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naniey : dh viral dlm page siakap keli tp masih ada yg nk buat jambangan duit lg

      Delete
  8. tgok ni tringt kt kwn yaya..dia penah buat, at the end sush pyh buka duit tu 1-1, pelan2 sbb xnk duit tu rosak..huhu tu la jnuih kan...

    ReplyDelete
  9. Cantik tu memang cantik. Tapi kalau kesannya jadi macam tu better tak perlu jadikan trend. Rugi je kalau dapat pun sebab duit rosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azhafizah : kannn byk trend2 mengarut muncul skrg ni

      Delete
  10. Setuju sangat.. habis rosak duit tu di buat begitu..

    ReplyDelete
  11. Setuju 100 % kak. Membazir jew duit itu jadi renyuk semua. Kalau duit kertas palsu shahiba atau jutaria takpe juga. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. GV : hahaha boleh bt guna jutaria tp duit betul bank in

      Delete
  12. Tak pernah lagi dapat bouquet duit macam dalam gambar . Nampak cntikkan . Tapi itu laa ..selepas kejadiannya nak buka duit satu persatu memang susah

    ReplyDelete
    Replies
    1. CCL : menyusahkan orang bila bt bouquet ni

      Delete
  13. Betul tu Nina. Tak perlulah ikut-ikut orang rosakkan duit!

    ReplyDelete
  14. Itulah sape la punya idea tu, habis rosak duit kena pegi bank pulak nak tukar tanggunglah kalau staf bank bebel

    ReplyDelete
  15. cantik tu mmg cantik. kot ye pun nk buat cari laa alternatif utk gantikan duit tu. gn wang palsu ke... yg real bank in trus. kalau nmpk dek pencuri jam tu mmg menangis tak berlagu laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anies : tulah kuramg cerdik si request jambangan ni. Bg peluang pencuri nk mencuri

      Delete
    2. dok tayang2... mata2 jahat sentiasa memerhati...sm laa yg jenis pakai emas smpi ke ketiak...eeee seram sy!

      Delete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com