5 Apr 2021

Starbucks Sakura Blossom Strawberry Frappuccino

 Assalamualaikum Readers


Starbucks Sakura Blossom Strawberry Frappuccino 🌸🍓| Alhamdulillah rezeki dapat cuba walaupun banyak Starbucks di Penang dah habis stok. Hubby tunaikan hajat ke Starbucks Mansion One (antara Gleneagles Medical Centre & Vouk Hotel). 


Starbucks Sakura Blossom Strawberry Frappuccino - RM 20.15


Sedap sangat bila barista pandai bancuh air . Certain Starbucks letak Strawberry Puree di bawah tanpa kacau jadi air rasa macam susu dutch lady . Sedap rasa masam manis ditambah choc shaved pink ala sakura as topping.



Disebabkan outlet kurang jadi tumpuan, cuba nasib cari di sini. Bukan setakat air sedap tapi barista pandai bancuh air! 😋😍 Lepas ni, boleh singgah dan request air flavour sendiri. Rasa sedap tak over sweet. Yang suka masam manis boleh cuba. Ada rasa pink guava sikit. Hilang kempunan nak rasa air Starbucks sakura masa di Taiwan 2019 dulu. 



Air sakura blossom ni seasonal (stok bahan habis tiada restock). Lebih kurang limited edition. Hasil info dari SIL no.1 yang juga staf Starbucks. Yang belum cuba, kita nasib kalau dapat. Jangan frust tau.


p/s : Entri autopublish start 5/4 sebelum admit


11 comments:

  1. wahh..menarik betul..topping pun kaler pink..

    ReplyDelete
  2. cantiknyan😂😂 sayang nk minum haha

    ReplyDelete
  3. tak pernah masuk starbucks...tapi nampak sedap tu...

    ReplyDelete
  4. Ramai berebut nak cuba rasa starbucks sakura blossom strawberry ni. Alhamdulillah dapat rasa tu. Saya kemunduran tak rasa rasa lagi. hihi

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaaaa....nak beli laaa.....akak suka jer frap mcm ni cuma x minum selalu..sebulan sekali boleh...

    ReplyDelete
  6. tgk pun tau rasa susu so i mmg tak berani sentuh haah

    ReplyDelete
  7. Ada rasa ubat x strawberry dia?

    ReplyDelete
  8. Sedapnya tgk air sakura blossom ini kak. Tak pernah rasa lagi tapi nak try. Since minuman tak manis sangat, mmg nak try la nanti. hihi.

    ReplyDelete
  9. Cantiknya air dia..
    Part Sedap sangat bila barista pandai bancuh air ini memang setuju..

    ReplyDelete
  10. alamak.. nampak sedapppppp :)

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com