6 July 2018

Himalaya Herbals Moisturizing Cream


Assalamualaikum Readers
 
 

Himalaya Herbals Moisturizing Cream | Main tangkap muat je masuk Watsons aritu, janji ada pelembap muka sebelum sapu pondation. Disebabkan itu juga, Nina tak sempat nak tengok bahan-bahannya. Huwaaaa ada PARABEN ! Dah beli takkan nak buang pulak. Sayang duit tau. Decided nak pakai ke kerja saja sementara beli pelembap dari Kiehl's. Sob.. sob. Nasib baik produk ni tak buat kulit muka gatal-gatal ke tapi paraben memang akan menghakis kulit muka kita.




Himalaya Herbals Moisturizing Cream



Apa yang best produk ni? Wangi ! dan tak sesuai untuk kulit berminyak sebab akan buat kulit muka akan lebih berminyak. Nina pakai nipis-nipis dan apply pondation, blend dengan elok dan muka tak bercapuk. Harga dalam RM 15.63 (50 ML) sahaja. Mudah dibawa ke mana saja dan saiz yang kecil, cuma apabila buka akan menyebabkan krim penuh di penutupnya. Leceh jugakkan.



Wangi dan ada Vit E


Putih bersih suci murni



Inilah review jujur Nina, guna sikit saja sudah memadai. Krim ni lambat menyerap di kulit. Dengan ini, mengesahkan produk dari brand Himalaya, tak semua 100% bebas dari paraben, hanya facial wash tak ada paraben.


13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

product :)

Shahida Dzulkafli said...

Ala.. Mesti rasa macam tak best kan pakai Nina.. Tapi dah beli, kenalah habiskan juga.. Sayang..

ejulz said...

nampak menarik produk ni :)

ejulz said...

Jemput join segmen ejulz jika sudi :)
https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

Entry terkini :
http://ejulz.blogspot.com/2018/07/hindari-sifat-malas.html
https://ejulz.blogspot.com/2018/07/5-julai-2018-bday-furqan.html
https://ejulz.blogspot.com/2018/07/mood-blogwalking.html
https://ejulz.blogspot.com/2018/07/nasi-lemak-isteri-tercinta.html
https://ejulz.blogspot.com/2018/07/ranking-alexa-5-jul-2018.html
https://ejulz.blogspot.com/2018/07/giveaway-nak-hadiah-jawab-dulu-by.html

nohas said...

kalau cream utk muka tk sesuai, akk sapu tuk kaki/tangan...ok kot..hihi..

Farrah MF said...

Kena alert gak ni. Akak ingat produk himalaya semua bebas paraben.

Anonymous said...

Hello There. I discovered your blog the usage of msn. That
is an extremely well written article. I will make sure
to bookmark it and come back to learn more of your helpful information. Thanks for the post.
I will certainly return.

hainom OKje said...

Tak pernah guna produk Himalaya ni. Betul gak cakap Nohas tu , guna je kat kaki hihi...

E'in said...

Huishhh. Himalaya pun ade paraben ke nina?

I am LZ said...

Sis guna Himalaya jenis Nourishing Skin Cream memang best.. Wangi dan kulit tak kering.. Review dalam blog sis soon 😉..

Cik Yaya said...

xpernah lagi guna produk brand Himalaya ni..
mgkin bole try lepas ni..tgok cmne kesan,kan

Nina Mads said...

E'in : Ya, ada juga kecuali facial wash. Hati2 pilih produk

dear anies said...

kalau wangi tu mmg x leh elak laa dr paraben

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com