6 July 2018

Himalaya Herbals Moisturizing Cream


Assalamualaikum Readers
 
 

Himalaya Herbals Moisturizing Cream | Main tangkap muat je masuk Watsons aritu, janji ada pelembap muka sebelum sapu pondation. Disebabkan itu juga, Nina tak sempat nak tengok bahan-bahannya. Huwaaaa ada PARABEN ! Dah beli takkan nak buang pulak. Sayang duit tau. Decided nak pakai ke kerja saja sementara beli pelembap dari Kiehl's. Sob.. sob. Nasib baik produk ni tak buat kulit muka gatal-gatal ke tapi paraben memang akan menghakis kulit muka kita.




Himalaya Herbals Moisturizing Cream



Apa yang best produk ni? Wangi ! dan tak sesuai untuk kulit berminyak sebab akan buat kulit muka akan lebih berminyak. Nina pakai nipis-nipis dan apply pondation, blend dengan elok dan muka tak bercapuk. Harga dalam RM 15.63 (50 ML) sahaja. Mudah dibawa ke mana saja dan saiz yang kecil, cuma apabila buka akan menyebabkan krim penuh di penutupnya. Leceh jugakkan.



Wangi dan ada Vit E


Putih bersih suci murni



Inilah review jujur Nina, guna sikit saja sudah memadai. Krim ni lambat menyerap di kulit. Dengan ini, mengesahkan produk dari brand Himalaya, tak semua 100% bebas dari paraben, hanya facial wash tak ada paraben.


20 comments:

  1. Ala.. Mesti rasa macam tak best kan pakai Nina.. Tapi dah beli, kenalah habiskan juga.. Sayang..

    ReplyDelete
  2. nampak menarik produk ni :)

    ReplyDelete
  3. Jemput join segmen ejulz jika sudi :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    Entry terkini :
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/hindari-sifat-malas.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/5-julai-2018-bday-furqan.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/mood-blogwalking.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/nasi-lemak-isteri-tercinta.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/ranking-alexa-5-jul-2018.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/giveaway-nak-hadiah-jawab-dulu-by.html

    ReplyDelete
  4. kalau cream utk muka tk sesuai, akk sapu tuk kaki/tangan...ok kot..hihi..

    ReplyDelete
  5. Paraben bukan hanya sebagai pengawet? Eh, ni kiranya ok ke tak? Konfius.

    ReplyDelete
  6. Kena alert gak ni. Akak ingat produk himalaya semua bebas paraben.

    ReplyDelete
  7. Tak pernah guna produk Himalaya ni. Betul gak cakap Nohas tu , guna je kat kaki hihi...

    ReplyDelete
  8. Huishhh. Himalaya pun ade paraben ke nina?

    ReplyDelete
  9. Sis guna Himalaya jenis Nourishing Skin Cream memang best.. Wangi dan kulit tak kering.. Review dalam blog sis soon 😉..

    ReplyDelete
  10. xpernah lagi guna produk brand Himalaya ni..
    mgkin bole try lepas ni..tgok cmne kesan,kan

    ReplyDelete
  11. E'in : Ya, ada juga kecuali facial wash. Hati2 pilih produk

    ReplyDelete
  12. kalau wangi tu mmg x leh elak laa dr paraben

    ReplyDelete
  13. seriously ada paraben ? ingatkan himalaya tadak paraben.. omg !

    ReplyDelete
  14. Nurul Shahira : Ya ada paraben.. memang tak pkai lah tak bagus untuk kulit

    ReplyDelete
  15. Sy pun baru saja beli..dah beli baru nk tgk content dia..aduhh. sedihnyaa😭 sayang rasa nk buang...

    ReplyDelete
  16. Sy pun baru saja beli..dah beli baru nk tgk content dia..aduhh. sedihnyaa�� sayang rasa nk buang...

    ReplyDelete
  17. Flower Nur : pakai di tangan atau kaki kalau rasa syg nk buang

    ReplyDelete
  18. sy bru beli..sbb tgok mcm ok..plk tu ad buat promosi buy one free one..sy bli lah nk pakai..xpi knpa berminyak muka..sblm tdo apply kt muka..ke x sesuai..hmm sygnya ad 2 bekas

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul bila pakai muka lebih berminyak, nak cuci pun susah

      Delete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com