18 Jul 2018

Kiehl's Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash

Assalamualaikum Readers 😘


Kiehl's Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash | Dalam entri lepas, Nina ada bagi tau, kalau guna brand ni ok maka keluar lah entrinya selepas 41 hari guna. Boleh baca kat sini . Dalam banyak2 review, ramai beauty blogger cakap kena sabaq dan sabaq sebab ambil masa depends on our skin type and problems. 


Kiehl's Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash


Ioulsss paham sebab muka banyak bekas jerawat yang itam legam dan pori besar. Macam jalan jugak lah ambil masa nak turap lubang2 yang ada. Samakan muka dengan jalan pulak. Hahaha. Face wash ni tak mengeringkan kulit selepas diguna. Memang jatuh hati. Pernah la juga cuci muka sampai 4 kali 😅



Kenapa pilih Calendula sedangkan banyak facial wash dari Kiehl's. Sebabnya suka bau calendula, macam air teh bunga 🌼 Botol comel dan senang dibawa ke mana saja.


Kalau rajin boleh baca

Pump pun comei dan botol transparent


My Review :

  • Pump yang tak terlalu kecil dan besar.

  • Hanya guna sedikit dah cukup. Sangat jimat dan pekat.

  • Rasa sejuk di muka dan kulit menjadi lembut, tak keringkan kulit, lepas bangun tidur boleh check muka korang.

  • Bebas alkohol dan paraben

  • Untuk jenis kulit muka combination minyak dan normal, kecuali T-Zone. Buat muka kurang keluarkan minyak.

  • Bahan utama dari Vitamin C

  • 1 botol boleh tahan selama 5 bulan, jika 1 pump sahaja.

  • Tak sesuai untuk jenis kulit kering

  • RM 113.21 untuk size botol 230 ML


2 pump pun dah cukup, banyak buih

Buihnya


5 comments:

  1. Ada baca review pasal calendula ni, bagus sebab ada agen antiseptik juga. And effect sejuk.

    ReplyDelete
  2. Kita teringin nak cuba Kiehl's products tapi belum mampu nak beli lagi.

    ReplyDelete
  3. produk ni dgr nya mmg bgus..
    trasa nk try juga tp risau xssuai dgn kulit..

    ReplyDelete
  4. lazimnya pencuci yg kurang buih ni mmg bgs utk kulit...

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com