6 November 2020

Majlis Nikah Sambut Bersama Keluarga Ketika PKPB

 Assalamualaikum Readers


Majlis Nikah Sambut Bersama Keluarga Ketika PKPB | Harini dah keluar kita akan kena PKPB semula. Kata hati Nina sejak dari bulan Dis tahun lepas dah rasa tak seronok nak nikah. Persiapan majlis nikah pun tak excited sebab suami hold dari bayar segala deposit. Rupanya ada hikmah 😬😌 Cerita basi dari 21 Jun hehe.. Dah jadi pengantin lama, jangan wish baru nikah 😂😂


Kek kawen kawan hubby sponsor


Hadiah dari kawan-kawan Nina


Hadiah dari Blogger Alia


Duit dari jiran-jiran cina FIL & family side hubby


Kawan yang sudi datang dari Sungai Petani

Artwork untuk goodies bag kenduri, tak dapat refund


Buat bakal pengantin, usah bersedih. Allah nak menguji kesabaran dan keimanan kita. Alhamdulillah, walaupun majlis tak ada side keluarga Nina tapi kami dirai side hubby secara sederhana dan kami jemput kawan-kawan ke rumah sewa walaupun ramai yang tak datang dan akhirnya sedih tengok nasi dan lauk terpaksa buang begitu saja 😭😭 Terima kasih kawan-kawan Mattel, blogger dan kawan-kawan hubby. Ada tak lupa bagi hadiah.




Cousin hubby


Uncle & Aunty N - Family abang MIL


FIL & MIL


Family baru Nina


Adik ipaq no 2 - Dah kerja, tengah tunggu Yaris dan nak kumpul duit untuk nikah tahun depan. Harap cita-cita tercapai



Walaupun side family bapa langsung tak kenal hubby, in shaa allah bila dah boleh berkumpul ramai baru kenalkan. Happy juga dapat bersedekah bagi orang makan. Berkat apa yang kami buat walaupun tak ada kenduri. Dapat duit kawen dari jiran-jiran cina FIL, makcik dan pakcik hubby 😬😬 beratus kami dapat 🤲🏼 





Kami laki bini amalkan perkara ini. In shaa Allah aman hidup



Yang bakal bernikah di musim PKPB ni harap bersabar dan semoga bahagia bersama pasangan masing-masing dan rumah tangga yang dibina diredoi Allah walaupun setiap orang ada impian nak bersanding dan buat kenduri secara meriah tapi ada hikmah disebaliknya.  


9 comments:

  1. selamat pengantin baru !! betul saya tahu mesti sedih , tapi ada juga kebaikan kalau yang nak nikah tu jimat sikit

    ReplyDelete
  2. Banyak cabaran mereka yg merancang buat kenduri tahun 2020 ni..semoga dipermudahkan yg wajib..

    ReplyDelete
  3. Asal selamat nikah. Sedih juga yang sudah bayar deposit.

    ReplyDelete
  4. Tahniah
    semoga bahagia sepanjang hayat

    ReplyDelete
  5. Mencadi satu cabaran. Namun ini tersedia banyak hikmah. Moga sakinah mawadan warahmah ya.

    ReplyDelete
  6. Selamat pengantin baru Nina. In sha Allah ada hikmaah di sebalik semua ni.

    ReplyDelete
  7. apapun ujiannya tahniah Nina dan sumai, yang penting dah selamat di ijab kabulkan, alhamdulillah.

    ReplyDelete
  8. bab tak perlu keluarkan belanja besar untuk kahwin time PKPB ni, betul sangat dah tu. at least kurang sikit beban kat pengantin baru.

    ReplyDelete
  9. bab tak perlu belanja besar tu betul sesangat..
    Apapun Ada hikmahnya semua yang berlaku..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com