6 Feb 2014

Bulu Mata Jatuh Tanda Ada Orang Rindu?


Assalammualaikum.


Bulu Mata Jatuh Tanda Ada Orang Rindu? Selalu sangat bulu mata jatuh tapi apa maknanya?? Orang cakap kalau jatuh sebelah kanan itu tandanya ada orang rindu dekat kita, kalau jatuh sebelah kiri maknanya ada orang tak suka kita. Fakta atau Auta ni.. Hahaa.


Apapun susah nak percaya tapi kadang2 tu betol juga. Semuanya secara kebetulan saja. Yang dapat daripada info google mengatakan pendapat yang lain pula.



Lawak Bulu Mata



Jatuh bulu mata kanan


- Biasanya orang kata, jatuh sebelah kanan ada orang rindu tapi cuba ibaratkan bila bulu mata tu jatuh kita anggap yang Allah rindu nak dengar doa kita.. rindu nak dengar ayat2 Al-Quran dari hambanya, rindu agar kita membalas balik rindu Tuhan kerana jika kita rindu padaNya, rindu kita akan berbalas..



Jatuh bulu mata kiri


- Andai kata ada orang benci, umpama sebagai syaitan itu benci kalau kita selalu mengingati Tuhan, syaitan benci melihat ibadah bertambah baik.




Bulu Mata Palsu


*Memang fitrah manusia sentiasa dalam kerinduan.. ciptaan terindah untuk saling rindu apabila berjauhan atau sudah lama tidak berjumpa. Kalau bulu mata jatuh jangan percaya sangat. Bagi aku kalau jatuh selalu itu tandanya mata tak sihat umpama rambut gugur. Hehee.. Peace ^^

18 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. ahahhaa sweet je hihihi
    betul.
    qila harap sangat sangat lah ada yg rindu qila hihih
    fitrah manusia mungkin? hehehhe xD

    ReplyDelete
  3. Bulu mata jatuh dul.. aku tak pernah ambik kisah pun. Dah jatuh hatuh la. Nanti ada ganti baru.. haha

    ReplyDelete
  4. aaahh. biasa sgt dgr. kalo bulut mata jatuh ada org rindu. hehe

    ReplyDelete
  5. Boleh aje..tapi yang pasti mesti Allah rindu nak dengar permintaan kita kan....kena sentiasa ingat pada Nya...

    ReplyDelete
  6. hehe...banyak tak bulu mata kanan gugur....kalau banyak ...ramai boypren tu

    ReplyDelete
  7. Mungkin karena pas kebetulan terjadi ya mizz... :)

    ReplyDelete
  8. oh ya btw.
    qila selalu cabut bulu mata sendiri hahahaha
    sekarang dah cuba uuntuk tidak pegang. biar jelah hahahah.
    biar org rindu heee~~~ <3

    ReplyDelete
  9. yeke? kalau banyak? haha

    #hana dah tukar url blog tw. sori lama tak singgah. bz :(

    ASHA HANA :) :)

    ReplyDelete
  10. kalu byk kali jatuh tu namanya ada penyakit ;-)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum nina. hehe dulu selalu terfikir camni. hihihi nanti nak minta tolong nina url link blog sheila dekat bloglist. dulu pakai domain, sekarang bertukar ke blogspot semula. kesian tengok bloglist nina tu tak updated. hehee. maaf menyusahkan ye T_______T

    http://sheilashahfiekry.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Macam2. Tapi tak tu betul ker tak ☺☺

    ReplyDelete
  13. tak tahu la betul ke tak.. tp itu yg yg orang selalu ckp..

    ReplyDelete
  14. lama dah bulu mata nie tak jatuh..baik kiri ataupun kanan..nmpak sangat takde orang rindu atau benci..boringnya..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. ehem....siapakah itu?

    ReplyDelete
  16. adakah seseorang sedang merindui nina?

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com