2 Feb 2014

Senarai Hotel Berhantu Di Malaysia


Assalammualaikum.


Senarai Hotel Berhantu Di Malaysia | Tips Memilih Hotel sebelum bercuti | Lepas baca kisah hantu malam sabtu lepas, terus teringat kes penghujung tahun 2012. Lepas ni kalau nak bercuti, pertama sekali kena check 'keadaan' hotel/resort yang nak menginap tu. Aku takut pisang berbuah 2 kali. Semalam entah kenapa aku rasa nak google resort di Langkawi. Aku nampak link hotel2 yang berhantu di MalaysiaTangan gatai pi click semua link tu. Dan ini list yang keluar dan ada terjumpa tips sebelum memilih hotel/resort di "sini" . 



Senarai Hotel Berhantu di Malaysia



KEDAH

(Alor Star)
- Hotel Grand Continental

(Sungai Petani)
- Swiss Inn
- SP Inn
- Hotel Cinta Sayang

(Langkawi)
- Marina Cove Resort
- Kondo Istana
- Resort Kampung Tok Senik
- Aseania Hotel (Ohhh Tidakkk !! Aku stay sana)


PENANG

- Sheraton
- Hotel Copthorne
- Rasa Sayang
- The Northam
- E&O Hotel
- Crown Prince
- Sunway Hotel Georgetown


PERAK

- Damai Swiss Garden
- Marina Cove Resort, Lumut
- Bukit Merah Laketown Resort


KUALA LUMPUR

- Hotel Crystal Crown
- Maya Hotel
- Hotel Grand
- Mandarin Oriental Hotel, KLCC
- Istana Hotel
- Corus Hotel
- Majestic Hotel


NEGERI SEMBILAN

(Port Dickson)
- Ancasa
-Palm Spring Resort
- Ilham Beach Resort
- Guoman Resort
- Le Paris Costa Rica (Bilik No. 517)


MELAKA

- Mahkota Hotel (Tingkat 11)
- A Famosa Resort (Bilik 238)
- Ancasa Hotel (Tingkat 5)
- Riviera Bay Resort (No. 219)
- Shah's Beach Resort
- Puteri Hotel Melaka



JOHOR

(JB)
- M-Suite
(Desaru)
- Sebana


PAHANG

(Kuantan)
- Impiana Hotel, Cherating
- Hotel Swiss Garden


(Cameron Highlands)
- Equatorial Hotel (No. 809)
- Heritage Hotel (Tingkat 4)


(Genting Highlands)
- First World Hotel (Tingkat 13)



TERENGGANU

- Awana Kijal


KELANTAN

- Perdana Hotel (KB)


SARAWAK

(Kuching)
- Holiday Inn
- Damai Beach Resort
- Hilton Kuching
- Crown Riverside


SABAH

- Renaissance Hotel (No. 107)
- Sibu Island Resort
- Datai n Andaman



Memang susah nak pecaya kalau tak kena kat diri sendiri lagi tapi kalau dah kena memang serik sangat. Apa pun ini peringatan buat diri dan pembaca. Sumber di blog2 tu kalau korang baca apa yang pengomen cerita lagi seram. 

Senarai Hotel Berhantu Di Malaysia
Senarai Hotel Di Malaysia Yang Berhantu
Senarai Resort/Hotel Berhantu

24 comments:

  1. Alaaa ok apa. Kau baca Qursi banyak-banyak. Kalau kena kacau jugak kau ajak la ia bercakap. Kot-kot boleh buat kawan?


    Hahahah. Tu pun kalau berani la.

    ReplyDelete
  2. alamak, pernah bermalam dekat sunway hotel Georgetown. nasib baik sebilik dgn parents.hehe

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing sis. Byk juga hotel yg berhantu yer.

    ReplyDelete
  4. mak ai takut baca..scary pun ada.. :) padahai jarang sangat tido hotel.. :)

    ReplyDelete
  5. masa akak ke terengganu baru ni
    ada juga perkara pelik berlaku misalnya air tangki yabg melimpah di malam hari..barang2 dalam bilik berubah tempat tapi tak teruk sangat..tido nyenyak semacam :)

    ReplyDelete
  6. erkk. kelantan pun ada gak hotel berhantu.. woooo

    ReplyDelete
  7. hotel berhantu? huhu takut~ dulu pernah stay kat first world hotel, genting. Tapi takda pape yg jadi. Huhu

    ReplyDelete
  8. Wah banyaknya hotel yang kita pernah tidur...Alhamdulillah selamat...suspen ni. Kena bookmark list ni..senang untuk travel next time..

    ReplyDelete
  9. wah..hebat ni..

    ReplyDelete
  10. waaa tkt nya..kna mark nma hotel gini

    ReplyDelete
  11. ayak.... boleh tak tidur malam ni

    ReplyDelete
  12. wahh banyaknya tempat=tempat berhantu ,,

    seramm!!!

    p/s : harap dapat vote blog acik untuk favorite lifestyle blog di media social awards. cara-cara ada di blog acik

    ReplyDelete
  13. pe ni kak manina T_T
    sampai hatiiii
    ahahhahaha tapi lawak lah.
    Ada eh list bilik berhantu dalam malaysia. Hik

    ReplyDelete
  14. uwaaaa... byk nya hotel yg seram..

    ReplyDelete
  15. ada yang pernah menginap di hotel-hotel yg tersenarai...tp bila dah tahu...eloklah elak dr menginapkan...

    ReplyDelete
  16. mmg stress ler klu dpt hotel / bilik berhantu nih ...

    ReplyDelete
  17. Wah info yg bagus nie.. tapi ada beberapa hotel yg nina listed tue akak pernah stay.. tp Alhamdulillah tak pernah kena gangguan lg la.. huhuhu

    ReplyDelete
  18. alahai..ni yang kena hati² nak pilih hotel untuk bercuti.

    ReplyDelete
  19. fuhh..KL ade 5 hotel berhantu rupanya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  20. betul tu....kena alami sendiri baru tau seramnya macamana hehe...lebih elok tak yah tau kot...hehe

    ReplyDelete
  21. Wah ngeri dan buat jantung dag dug ya hehe.. :)

    ReplyDelete
  22. swiss garden pahang dan mahkota hotel melaka tu akak pernah stay.. syukur takde apa-apa yang buruk berlaku..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com