1 Feb 2014

Ternak Lemak @ Pizza Hut AEON Seberang Perai


Assalammualaikum.


Ternak Lemak Di Pizza Hut AEON Seberang Perai | Selamat bercuti pendek semua.. Harini dapat keluar merehatkan minda dan mata plus dapat makan apa yang diidamkan. Tahap mengidam tu kadang2 datang macam orang preg pulak. Haihh pelik's sungguh.. Mengidam sekali sekala tak apa, kalau selalu mau botak. Haha. Plan nak tengok wayang cerita Robocop, sayangnya tiket sold out. Fuhh.. kecewa hati ini tak dapat tengok robot yang aku minat dari skolah rendah T___T



Nevermind, next week boleh tengok. Jadi menternak lemak jelah. Aku tak sangka masuk mall banyak kedai tak buka. Nak shopping pun takda mood. Oke lama tak menjamu selera di Pizza. Makanan tu kena amek set sederhana, nanti jadi kes dugong. Perut sendat dengan cheesessss...





All are mine

Pizza Hut

Sedap roti bawang ni. 4 keping tak cukup




Kalau hantu cheese pertama sekali dia akan belek menu tu sampai berjam-jam. Kesudahannya ada orang merengek lapar jadi aku order set Hut's Delight 2. Order banyak2 pun takut tak habis. Kalau bab makan jangan tamak sangat. Space perut kena taw juga. Hee.. Recommended untuk 2 orang jadi ada Chicken Supreme + 2 Soup + 4 Garlic Breadstix + 2 gelas Mirinda Stroberi ditambah dengan segelas air + Volcano Cake. Harga less than RM 50 sebab ada diskaun. 



Motif utama kalau selalu makan di restoran ni ialah nak tengok Service Charge dan juga Government Tax yang naik 6%. Ini semua belajar dari kawan masa kolej. Kalau mahal sangat tak boleh makan selalu katanya. Hoho.. Kalau teringin nak makan boleh tengok di sini - "Pizza Hut" :)





Muka happy angat


Chocolate Volcano ! Aku tertipu oleh gambar dalam menu. Sekali tengok besar gedabak. Tak habis makan. Huuu


Kegembiraan seorang penternak lemak. Orang Kedah kata pulon. Haha

Minggu polka dot kot



P/s: Teringin nak keluar makan dengan blogger. Entah bila kita dapat jumpa.



27 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. Nak makan dengan blogger mana tu? Hihi..

    amboi, setakat tu taklah menternak lemak lagi.. lagi pun orang muda mcm nina..mudah je bakar lemak tu.. dah 30an macam akak ni memangla.. tapi tak insaf juga.. hihi...

    ReplyDelete
  3. sedapnyee sekali sekala dpt mkn mcm ni.hehe

    ReplyDelete
  4. Xbleh blah ar dgn tax 6% ni. Hadoiiii.
    Uiks nina. Td baru sy req ngn husb nk mkn pizza taw. Nk g try yg golden tuu. Hihihi. Yg Sempena cny. Mcm sodap jea

    ReplyDelete
  5. sodap plak aiiii.....

    tapi hang den tgk mcm tak ternak lemak pun...maintain jerk....

    ReplyDelete
  6. Amboi3 melampau ni ternak lemak sorang sorang :P
    heheheehe

    nak keluar dgn kak manina :(
    Hihihi.
    Entah bila kan haih.

    ReplyDelete
  7. Wahhh syoknya menternak lemak...hihihi..
    Memang sedap tu....

    ReplyDelete
  8. Besar jugak kek choco tu.. sebab pernah mkn dapat kecik jer..lapar nie tgk pizza...

    ReplyDelete
  9. saya setiap kali p pizza mesti order spagheti bolognese..hehe.makan 2 pinggan pun xpa.

    ReplyDelete
  10. Wah jealousnya nina...dah lama kita tak pergi Pizza hut!!! part menternak lemak tu memang tak tahan ..he..he

    ReplyDelete
  11. cantik tak gambar2 tu??hehehehe -ella-

    ReplyDelete
  12. haha..seronok nye g mkn pizza hut xajk kite pun..eh?hehe...=)..

    ReplyDelete
  13. wahh bestnyaaa!! ^____^

    In shaa Allah, kita jumpa one day. n_n <3

    ReplyDelete
  14. Kalau dekat JB selain Pizza Hut yang sedap Toscani Pizza la. Rasa dia best :)

    Kalau dekat Mesir pulak memang banyak yang sedap, tapi topping dia semua hampir sama jadi rasa muak kalau makan selalu. Sini atleast ada toping pineapple dengan Tomyam, best.

    ReplyDelete
  15. Sedapnya. Dah lama tak makan pizza hut.

    ReplyDelete
  16. lawa gambar..dan menggiurkan..haha nak sikit pizza! ^^

    ReplyDelete
  17. akak tak pernah lagi makan pizza..kesian kan?

    ReplyDelete
  18. sedapnya..belanja kita blh..hihi

    ReplyDelete
  19. ternak jangan tak ternak okeh! hahahaha

    ReplyDelete
  20. Kalau nk makan pizza kena makan kat restoran dia bari u best.. baru2 nie order delivery ke umah.. tak sampai seminit pizza dah keras kejong.. huhuhu.. mmg spoil jer..

    ReplyDelete
  21. sedapnya Pizza..selalu makan one slice je kenyang da:)

    ReplyDelete
  22. Mak aih...sodap tu.....tak pe Nina kurus ...makan jer selagi boleh!

    ReplyDelete
  23. wah.. sedap tu nina.. akak tengok nina ni makan berselera, tapi badan maintain kurus.. apa rahsianya?

    ReplyDelete
  24. Huaa tu kata sikit? T_T Kalau biasanya pergi makan takut juga order banyak nanti akibatnya taulah kan.. hehehe

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com