12 May 2016

Tema Dan Trend Baju Raya 2016

Salam Readers..


Tema dan Trend Baju Raya 2016 | Baju Raya 2016 kali ni banyak menggunakan corak bunga di tengah dada. Memang cantik dan bermacam design baru. Menjadi trend sekarang seminggu sebelum puasa orang dah sibuk cari baju raya memandangkan tailor dah tak ambil tempahan baju. Jangan risau butik-butik jenama ada keluarkan design terbaru. Mesti korang rambang mata..


Trend baju raya 2016 juga ada designer yang buatkan pakaian sedondon dengan anak-anak kecil. Tema tahun ni dijangka banyak pakai baju corak gaun perkahwinan Anzalna, corak batik, kain songket, flora dan abstrak, manik dan lace pun menjadi pilihan. Nanti boleh korang pilih nak beli mana satu.



Tahun ni Nina beli di Instagram pulak. Tunggu parcel sampai je, untuk kaki busy macam gini la. Hihihi.. Kalau risau pasal saiz baju yelah sebab tak try boleh minta dorang ukuran size yang available.  Ini list butik dan IG seller baju raya dah released awal-awal dorang punya design atau nak ikut "Tema Dan Trend Warna 2016 " 😀



1. CALA QISYA


Cala Qisya

Website : Cala Qisya

Instagram :
@calaqisya






2. MINIMALACE
- pre order- 



Minimalace

Website : Minimalace

Instagram :
@minimalace



3. ASHH&ANNAS


Ashh&Annas



Instagram :
@ashhannas
 





4. BY KHAULA


By Khaula






Instagram :
@bykhaula



5. PETRA RTW


Petra RTW

Website : Petra RTW

Instagram :
@petra.rtw



6. BELLA AMMARA



Bella Ammara

Jubah hanya RM 149

Website : Bella Ammara

Instagram :
@bellaammara


7. MMBASIC


MM Basic






Instagram :
@mmbasic



8. CALICE


Calice

Sesuai untuk siblings

Website : Calice

Instagram :
@calice



9. SAFRAINARA


Safrainara

Baju kurung ni kena pre-order dalam seminggu

Instagram :
@safrainara




10. BEAUTY & THE BEAUTIES

- pre order before 12 June-

Beautyandthebeauties




11. AIIDA VOMARA


Aiida Vomara

Instagram :
@aiida_vomara



12. SincerelyByUs Shawls

- pre order-


sincerelybyushawls - Dewasa (RM 169), Kanak2/Babies (RM 109)



Instagram :
@sincerelybyushalws



 
13. HH BY HAIRUL HANIS

- pre order- 


HH By Hairul Hanis


Instagram :
@HHbyHairulHanis



14. GEROBOK CIK NONI
(dropship)


Harga RM 125

Instagram :
@gerobok_cik_noni




15. MINAZ

- pre order- 


Minaz Collection Raya 2016

MINAZ BLOOMING RAYA

Minaz

Website : Minaz Boutique

Instagram :
@minaz.my

7 comments:

  1. nasib baik laa sy bkn perempuan..kalau tak boleh rambang mata tengok design baju...hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. my fav is from calaqisya!!!!! <3
    yang lain2 pun semua lawa tapi zaman sekarang banyak design kurung yang singkat so tak gemar sangat hihi

    ReplyDelete
  3. cantik2 semuanya...tp sy da aim Leeyanarahman punya dress ;-)

    ReplyDelete
  4. byk fesyen floral dan pastel kaler kan

    ReplyDelete
  5. berkenan lak kat saifnara .nak gak gi instanya ... bunga tu ada gak nampak kat tudung semlm . oh rupanya trend sekrg ya ...

    ReplyDelete
  6. Hi, after reading this awesome article i am also glad to share my familiarity here with friends.

    ReplyDelete
  7. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?

    you make blogging look easy. The overall look of your web
    site is wonderful, let alone the content!

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com