9 January 2017

Trend Berinai Mengikut Zaman


Assalamualaikum Readers..


Trend Berinai Mengikut Zaman | Nama pun trend mesti macam-macam jenis corak dan fesyen inai di tangan. Zaman tradisional pakai kat kuku atau jari saja sekarang penuh tangan, tapak tangan, kaki dan tapak kaki. Kelakar pulak tengok pengantin-pengantin zaman sekarang di Instagram. Berlumba-lumba nak lukis inai, corak siapa paling lawa konon 😏



Trend inai mengikut zaman



Trend berinai sekarang ni rasanya dah terlebih. Terus terang Nina tak minat nak pakai inai. Spesis 'bangsa' tak suka pakai inai. Entah rasa macam tangan tak bersih. Kotor lah tengok. Jangan harap ler masa kahwin nanti nak pakai. It's just adat bukan dituntut oleh agama pun. Awal-awal BF dah cakap, dia tak suka, serupa PARIA katanya and YES . 




Letak batu berlian pulak hahaha


Geli tengok






Korang nilai lah sendiri lawa ke tak? Para lelaki korang suka tak bakal bini pakai macam ni? Share jap 😌 Melayu ni suka ikut fesyen-fesyen macam budaya agama lain. Terikut-terikut, ustaz pun ada cakap boleh jadi HARAM kalau menyerupai agama lain. Well, just sharing gais. Hehe. 




14 comments:

NurSabrina Abd Ghani said...

Dulu... Sab memang minat sangat dgn inai mcam ni... Suka... Kononnya cantik... Tapi bila dah berkali-kali pakai, baru perasan inai ni boleh di kopek2... Bila boleh di kopek2, it's mean ada benda yg mhalang tangan dr kena wudhuk... Kalau inai daun tu, dia makin lama makin pudar and hilang tp inai ni makin lama makin pudar and then boleh dikopek... Renung-renungkanlah kepada siapa yang suka inai tu...

Cik Yaya said...

lawa kalau corak dia cntik,xserabut,xterlalu padat dan kenla nmpk kemas..huhu..
inai thun 2020 tu xboleh tahan tgok..
hahaha buat trus 1tgn tu ek.. ^o^

Shahida Dzulkafli said...

Akak suka pakai inai stail old skool..
kat hujung jari je,..
pastu buat bulatan tengah..

hainom OKje said...

Kelakar pulak inai yg tahun 2020 tu hahaha....Kalau penuh sangat tak cantik jugak ye Nina

FarahGlanzDotCom said...

Suka yg trend inai color putih skrg..lawaa..

aswadz said...

simple is the best.

siti hazreen said...

kalau serabut tangan tu baik xyah lah, tak cantik pun

yang 1990 tu simple...mcm cantik, pada sayalah, saya pun xpernah pakai hehe

atiehilmi dot com said...

tahun 2020 dah senang dah.. sekali celup dalam tong cat jek dik.. hee~ macam2..

dear anies said...

inai putih... satu lagi trend jg tu

Pha Is said...

hahha.. bagus la kalau macam tu..

Cik Ash said...

kak ekin minat pakai inai..bukan yg2 lukis pakai kat kuku jer pun.. tapi suami kak ekin dia xbagi berinai dia xsuka huhuhuhu... sabar jer...

LYAfrina said...

suka trend 80an tu... hehe

thun 2020 ..adoiiiii

Hasliynda Umairah said...

kalau byk sgt pun serabut je nmpk
tak gitu..

~S.W.E.E.T.W.I.T.C.H~ said...

Nak inai daun asli merah kawkaw dari Jari Cantik. Tak merah dan tak mengelupas paling penting boleh bawa solat. Contact saya ielaeila@yahoo.com

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com