5 January 2017

Garnier Micellar Cleansing Water | Review


Assalamualaikum Readers..


Review Garnier Micellar Cleansing Water | Bila baca review Zaf pasal produk terbaru dari Garnier ni terus beli. Make up remover Althea pun dah habis. Hehe.. So far ok dengan muka, tak ada gejala-gejala kulit tak sesuai etc. Dari dulu memang Nina tak percaya dengan brand Garnier, sorry la tak ada perubahan di muka. 



Garnier Micellar Cleansing Water RM 13.65 after discount RM 9.30 



Siapa pakai Garnier jangan marah nooo.. Hahaha.. Kureng sikit bab produk facial dari Thailand ni. Produk Garnier ni dengan hanya 1 sentuhan, boleh menanggalkan makeup. Wow 😆 Cam magnet terus lekat di kapas. Boleh pakai hari-hari balik kerja terus muka tak comot dah.



Garnier Micellar Cleansing Water ada dua warna iaitu pink dan light blue. Dua warna berbeza ni untuk biru (kulit yang berjerawat dan berminyak), pink (untuk kulit sensitif). Nina pilih pink sebab kulit bukan jenis berminyak dan berjerawat. Pilih ikut kesesuaian kulit masing-masing.



Yeahhh bebas dari SLS ! 


Senang tanggal makeup dan kotoran dimuka pun keluar



Formula Garnier yang berasakan air, tidak berminyak. Tak payah bilas pun boleh kalau dah malas. Selalunya, memang cuci muka juga sebab nak mandi. Garnier Micellar Cleansing Water ni masa guna terasa sejuk je. Haha suka sangat ! 😆



4 comments:

TDK Travel Tours said...

product Garnier ni mmg refreshing...mmg best

Farrah MF said...

Dulu akak pernah gak pakai Garnier. Not bad.

Cik Yaya said...

salam nina =)

ni jenis air ke..
yaya bersih makeup mule guna wet tissue tu dulu baru cuci guna makeup remover.risau kalo terus guna pencuci dia xbersih sgt..huhu.jadi kena guna tisu bsh dulu..
yg nina guna skrng tu ok ke..

dear anies said...

wangi tak nina?

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com