18 May 2017

Citarasa Bonda Buffet Dinner @ Hotel Neo Plus By Aston Penang


Assalamualaikum Readers 😍



Hotel Neo Plus By Aston Penang | Citarasa Bonda Buffet Dinner Di Hotel Neo+ By Aston Penang | Buffet Ramadhan 2017 | Tema bagi Hotel Neo+ pula menggabungkan buffet ramadhan dan makan malam untuk seisi keluarga, sahabat dan orang tersayang. Ramadhan bakal tiba dan rata-rata hotel mengadakan promosi untuk juadah yang disediakan. 



Kali ini nak share satu tempat lagi yang boleh korang masukkan dalam list berbuka nanti. Amacam? Hotel yang menyajikan hidangan masakan Melayu, India, Cina dan Timur Tengah. Meh kita layan makanan yang memikat selera 😍😍




MAIN DISH CITARASA BONDA BUFFET DINNER



Apa yang best disini, kita boleh makan makanan Timur Tengah tanpa perlu ke restoran-restoran Arab yang tentu harganya lebih mahal. Tak gitu? Pilih la makanan yang korang inginkan dan idamkan, ramadhan hanya setahun sekali. 



Mutton Varumal

Sambal Goreng Kentang

Sayur Goreng Istimewa

Udang Masak Lemak sedap! Suka sebab rasa lemaknya

Opor Ayam

Nasi Putih pun ada

Mee Mamak pun sedappp

Otak-Otak

Satay pun sedap patut cuba bersama kuah kacang yang pekat

Bakar-Bakar

Kambing Bakar yang gravy sedap diratah tau

Nasi Ayam pun ada bersebelahan dengan kambing

Sedapnya tengok ayam ni. Garing . Harus cuba nasi ayam

Salad Bar bersama sos

Ulam-ulaman, ikan masin dan telur masin siap sambal belacan



Kalau dah makan mesti lastly nak cari bubur, dessert, kuih muih, kerepek atau pencuci mulut yang lain. Jangan risau, ada juga disediakan. Cuma pilih dan makan! Sangat menepati citarasa tekak uollsss tau. Meh tengok apa yang Nina pilih 😉😉




Bubur Lambuk patut cuba. Ada juga Gado-Gado

Aneka kuih muih traditional Melayu

Ais Kacang pun sedap

Aiskrim siap cone. Sedap kalau mixed semua flavor

Dessert yang menarik! Suka sangat Red Velvet lembut. Recommended

Air minuman laku keras. Suka air Roselle, tambah berkali-kali

Kurma, jeruk dan bermacam jenis kerepek

Noodle Stall. Patut cuba Laksa Cina yang marvelles

Nescafe dan Teh Tarik juga disediakan 



Amacam dengan enu buffet dari Neo+ . Buat warga Penang, especially Island, boleh start booking. Call dan tempah sekarang, takut full pulak 😋😋 Sebelum menutup entri, meh layan menu yang Nina sempat snap sebelum makan. Hehe



Satay Ayam, Udang dan Mee Mamak sedap! Kek Moist dan Red Velvet jangan lupa rasa, lembut di mulut


Ais Kacang semangkuk habis licin. Memang terasa susu, everything inside

Siapa lagi kalau bukan kami-kami ni. Thank you so much Neo+ for invitation 
Neo+ promotion. Hurry Up!!



NEO PLUS HOTEL BY ASTON PENANG

68, Jalan C.Y.Choy, 10300 George Town, Pulau Pinang.


TEL : +604 255 1000 (ext 11013)


5 comments:

Shesyira As said...

Sedapnya semua makanan lagi2 otak-otak tuuu teringin betul

alia farhan Said said...

Nasi ayam n buboq lmbuk dia best!

Jari Manis said...

Dalam byk2 tu itew suka kambing bakar dan satay

dear anies said...

nmpk mi goreng tu.. rs ptg ni nk berbuka dgn mi goreng jg

Cik Yaya said...

makanannyaerrrr

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com