22 May 2017

Sinaran Ramadan Buffet Dinner @ Ixora Hotel Penang


Assalamualaikum Readers 😘


Sinaran Ramadhan Buffet Dinner Di Ixora Hotel Penang | Ixora Hotel | Beberapa hari saja kita akan menyambut bulan Ramadhan. Masing-masing akan mula survey hidangan untuk berbuka puasa bersama yang tersayang di hotel, setahun sekali kan. Tak terkecuali juga Ixora Hotel. Harga affordable dan must try! I swear so sedap 😋😋




Bagi penduduk area Seberang Perai, Ixora Hotel menyediakan berbagai jenis hidangan dan dessert untuk ramadhan buffet kali ini. Agak berlainan dengan tema pada tahun lepas. Meh tengok semua hidangan yang disediakan pihak hotel untuk pelanggannya 😄😄



MENU UTAMA SINARAN RAMADHAN BUFFET DINNER



Menu utama yang membuka selera ialah lauknya yang bermacam jenis, bau dan ofcos nama! Sure yang melihat akan terliur. Kesemua menu campuran menarik selera sesiapa saja untuk mencuba. Menu yang paling suka ialah Nasi Hujan Panas, Daging Masak Hitam dan Kupang Goreng 😍😍 Selain itu ada lagi menu yang patut korang cuba. 



Ayam Masak Merah Madu, Daging Masak Hitam, Dalca Telur & Tauhu Goreng Kacang Panjang

 Kupang Goreng Kunyit Dengan Ubi, Beriani Udang, Siput Lala Goreng Bercili, Ikan Patin Masak Tempoyak Daun Kesom

Nasi Hujan Panas, Nasi Putih, Kacang Botol Goreng Belacan Dengan Nenas, Masak Lemak Petola Suhun & Telur



DESSERT, KUIH MUIH TRADITIONAL, ANEKA BISKUT RAYA & ASSORTED DATES



Part paling suka tengok dessert dulu. Semua sedap! WAJIB try puding dan assorted cakes. Tak sah kalau berbuka tak ada menu biskut raya, kuih muih dan bermacam jenis kurma di Ixora Hotel. Macam tak complete, mesti ada 😁😊



Aneka biskut raya

Koktail Buah-Buahan

Pudding Jagung & Kek


Pudding Permata Nescafe (sedap) & Dadih Strawberry

Agar-Agar Buah Kiwi, Agar-Agar Sirap Laici & Agar-Agar Pandan Bersantan

16 Jenis Kuih Muih 'pilihan harian' (8 Manis / 8 Pedas) & Beraneka jenis pilihan kurma (Black Sesame, Sesame, Walnut, Almond, Cashew Nut & Plain)

Magnum Mint (must try) & Ice Cream Drumstick (3 Flavor)


ULAM-ULAMAN & ANEKA SALAD, SAMBAL & KERABU


Sambal Tempoyak, Sambal Kicap Cili Padi, Sambal Nenas, Sambal Belacan, Sambal Mangga Muda, BuduKobis Bulat, Tomato, Kacang Botol, Kacang Bendi Rebus, Kacang Panjang, Lobak Merah & 1000 Island Dressing

Ikan Masin Goreng Bawang Dengan Cili Kering, Ikan Pekasam Goreng Bawang, Ikan Bilis Tempe Berlada & Telur MasinPucuk Ubi Rebus, Peria, Petai & TimunSalad Telur, Kerabu Ayam Bercili & Acar Timun NenasDaun Salad Hijau, Salad Merah, Ulam Raja, Daun Selom & Daun Ulam Pegaga

Sedap dikunyah ni

Jeruk Buah-buahan (Betik, Mempelam, Kelubi & AmraPilihan Keropok (Ikan, Papadom, Murni & Udang)


7 GERAI MAKANAN PILIHAN



Spot chef (Shawarma Ayam with Roti Pita, Timun, Tomato, Salad, Cili & Tomato Sos, Mayonnaise)

Shawarma Ayam

Penang Asam Laksa (Daun Pudina, Otak Udang, Nenas, Bunga Kantan, Bawang, Timun, Cili Padi, Telur Rebus, Limau)

Penang Mee Mamak

Ais Kacang & Cendol (20 pilihan citaasa)

Kambing Panggang Golek

Sos Rosemary, Pudina & Blackpaper

Pasembur (Sengkuang, Timun, Tau Kuah Goreng, Cucur Udang, Tauge, Telur Rebus Goreng, Kuah

Kuah Kacang pekat

Fresh Full Cream Milk, Hot Tea, Hot Coffee



 BUAH-BUAHAN TEMPATAN 


Tembikai Merah & Susu, Betik, Oren


PELBAGAI MINUMAN SEJUK CORDIAL


Ribena dan Jagung paling minum banyak


SUP & BUBUR BERSAMA ROTI



Sup Ekor Berjintan Dengan Roti & Bubur Lambuk Berempah

Roti makan bersama sup ekor. Sedap!



Terliur tengok tak? Kalau begitu sila book ok untuk tempahan meja mana tahu ramai orang ke. Ini antara beberapa menu yang sempat Nina snap. Heheh.. Yang lain sempat masuk ke mulut dah 😅 WAJIB makan sememangnya memikat selera dan tekak ini.



Tiramisu alahai melting tau
Full my plate! Lala dan kupang pekat kuahnya dan udang lebih kurang macam masakan ala-ala India, bau rempah yang wangi

Laksa pun boleh tahan sedap

Shawarma Ayam mixed all sauce. Heee 


A big thanks to Shawn Leong for invitation and for all chef's also staff, very good service as far as i know 😍 Ada jodoh kita berjumpa lagi next year. Hehehe.. By the way, ada lucky draw! 


Lucky Draw by Ixora Hotel


Grand Prize - Motobike (SYM E Bonus 110)
2nd Prize - Sharp 40" TV
3rd Prize - Sharp Air Purifier 


Daily Lucky Draw :

3 Lucky Draw Daily
- Ramadhan buffet dinner voucher to be used for next visit
- Terms & Conditions apply




SINARAN RAMADAN BUFFET DINNER


Date : 1 - 21 JUNE 2017

Venue : The Straits Cafe

Time : 7-10 pm

Selling Price : RM 82nett (Adult)

RM 48nett (Child) *4 to 12 y/o

4 Types of menu (change daily)

Performance by Himz Entertament (nice voice 🙈)


The Ixora Hotel

3096, Jalan Baru, Bandar Perai Jaya,
13600 Perai, Pulau Pinang

Tel : 04-382 8888




7 comments:

Shesyira As said...

Sedap2 semua menu nya ! Dulu study penang boleh la pergi.ni jauh

Jari Manis said...

Mak aihhh heaven! Mmg berbaloi byr mahal

Jari Manis said...

Nina..salam ramadhan dan selamat berbuka puasa

Pha Is said...

masa tgh posa ni tgok gambar makanan apa pun nmpak sedap.. hahahha

dear anies said...

apa yg x sedap? acu beritau! hahaha

Mummy Julia said...

Mak aihhh! Banyaknya menu... yippie!

Mummy Julia said...

Nasib baik jauh..Kalo dekat mummy serang dah..hahaha

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com