19 May 2017

Mandom Ke Klinik Haiwan Hazlim @ Seberang Jaya


Assalamualaikum Readers 😆


Klinik Haiwan Hazlim Seberang Jaya, Pulau Pinang | Dah 3 bulan, kami sekeluarga adopted kitty ni tapi Jumaat lepas (12 May), bawa balik sepasang kitty ke rumah, tak sanggup tinggal 2 ekor di dewan. Kesian sebelum ni kena hujan, nyamuk gigit etc.


Tina & Mandom 3 months

Tina suka kalau kena peluk



'bebudak' ni belum vaksin dan Mandom (Male), bersin sejak putus susu ibu, makan banyak tapi kurus, hingus banyak buat susah bernafas. Malam pun susah nak lena sebab dengar dia semput. Google terus dapat tau klinik ni. Rupanya dekat dengan rumah Blogger Eiqa Almond. Sapa kenai? hehe




First time ke veterinary, daftar dulu baru timbang berat kucing. Ingatkan boleh terus vaksin tapi tak, inject ubat selsema dan ubat kutu. Dah baik baru boleh vaksin 😂😂 within 2 weeks. Hidung kitty bukan main mancung kata doc 😂😂 Mancung sebab bengkak dan berdarah. Alahai.. 




Total RM 120 (inject dan ubat)

Ubat bermacam flavor

Ubat Kutu


So far, ubat kutu boleh kira mahal juga sekor dalam RM 25. Dan biar ubat atas tengkuk kitty, kena separated berdua dalam 24 jam. Kutu akan jatuh dengan sendirinya. Selesai masalah kutu, nasib tak bertelur lagi. 



KLINIK HAIWAN HAZLIM

(Pet Store, Store Veterinary, Care)


Bg 02, Jalan Sutera Prima,
Apartment Casa Prima, Taman Sutera,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang

Tel : 012-483 7047 (Lan)

10 am - 6.30 pm (1.00 - 3.00 break)



3 comments:

Pha Is said...

kenapa nama mandom? hahaha..

Jari Manis said...

Wowww mandom n tina dpt penjagaan rapi

Cik Yaya said...

bnyk ubat..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com