17 Jan 2022

Starbucks Caramel Cream Frappuccino Sedap!

Assalamualaikum Readers


Starbucks Caramel Cream Frappuccino Sedap! | Pilihan Menu Starbucks Yang Sedap | Tiap-tiap bulan akan aimm makanan/minuman apa yang nak dicuba lepas tolak segala commitment. Kerja 8 jam sehari, belanja diri why not. Sekarang pula apps FP dan GF mesti ada bahagian 'popular'. Mudah nak pilih.



Caramel Cream Frappuccino (Venti) RM 16 - drive thru 10% RM 1.60 = RM 14.40


Permulaan tahun 2022 ni, coffee addicted more worst then last year nampaknya 😓😓 Bangun 3 4 kali susukan anak penyebab kurang tidur. Orait, menu air dan kek Starbucks ni 1st Nina cuba. Terus fall fall in loveee! Manager pula yang buatkan. 


Terliur tengok

Tiramisu not bad, cuma di bawah tak makan sebab pahit kopi - RM 15.02 - drive thru 10% RM 1.50 = RM 13.52


Caramel Cream ni rasanya sedap sebab tak rasa kopi sangat, more to manis syrup caramel dan cream digabungkan dengan kek tiramisu. Gemok Nina oii, last one minum air manis dan kopi untuk bulan ni 😅😂






Disebabkan malas beratur, prefer cari branch yang ada drive thru. Mudah! Dessert ada macam-macam jenis, mengugat keimanan kalau walk in.


22 comments:

  1. sekarang ni om dh addicted dgn kopi, rasa macam every week nak minum starbucks..

    ReplyDelete
  2. Pandai escape dari tengok dessert kan hehe drive thru ye.. nampak sedap caramel frappnya..

    ReplyDelete
  3. Ye ke last? Lama lagi Nina oiiii nak habis bulan 1 ni hikhik

    ReplyDelete
  4. samalah, suka tengok yang dilabelkan 'Popular'. tahun 2022 ni memang tahun coffee addict kot. yang takde anak kecik pun sama gak terjebak

    ReplyDelete
  5. drive thru pon kene beratur gak dlm kete laa.. 😅😅

    ReplyDelete
  6. lama tk mkn kek tiramisu..dlu2 masa viral ada la buat...lama tak baking

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Aisya : tak manis sangat. habis rasa caramel sos tu dh tak manis

      Delete
  8. my all time fav would be signature ice chocolate and greentea je hehe

    ReplyDelete
  9. cik nur selalu tumpang rasa bila ank2 beli he he
    dan paling suka caremel

    ReplyDelete
  10. Betul tu sis. Sama kita. Saya pun tiap kali gaji mmg akan ada 'self treat' dulu sekali. Macam ckp kat diri sendiri 'good jobbb' hahaha.

    ReplyDelete
  11. MY tak pernah lagi singgah starbucks. belum ada kesempatan

    ReplyDelete
  12. Frappuccino memang sedapa . Antara favourite drink ccl selalu oder kt starbucks

    ReplyDelete
  13. selalu gi starbucks aku minum ADL je.

    ReplyDelete
  14. Caremal macchiato paling sdp.

    ReplyDelete
  15. Alaaaa...Stabak plak ha....akak x redeeem lagi yang akak dapat baru ni....kena pi gak ni...

    ReplyDelete
  16. frappuccino mmg sedap... kena pulak time panas2

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com