14 Jan 2022

ZUS Coffee Sedap Juga!

Assalamualaikum Readers


ZUS Coffee Sedap Juga! | Disebalik kisah vaksin bapa terpaksa cancel semalam. Geram punya pasal, tanya encik Ahmad nak kopi tak, dia onzzz. Here we go. Lama tak belanja dia. Segan jugak, asal balik jenguk parents lupa sebab dorang sibuk layan cucu. Pilihan menu di ZUS Coffee selain kopi, coklat, kek, roti, sandwich, ada muffin dan spaghetti.


ZUS Gula Melaka (kanan) Nina - RM 8.90 & Spanish Latte (kiri) bapa - RM 10.50

Kedua-duanya signature di ZUS, selepas kacau air, memang sedap, rasa kopi yang tak kaw sangat, not bad


Packaging pun kemas dan tak menyusahkan customer. Btw ZUS tak macam Starbucks. Semua air dijual dalam size yang sama kecuali kalau dine in



Branch ZUS Coffee ni baru buka setengah jam dari rumah mak. Anak beranak peminat kopi, ada geng nak cuba. 1st time minum not bad. Worth it 👌👌 Nina tak install apps, kalau tak boleh beli air percuma satu. Sokay, next time repeat dengan hubby pulak. Tunggu order pun sekejap saja, baru duduk dah dipanggil nama.


Comel!

Biscoff Baked Cheesecake - RM 12.72 . Rasanya sedap! 





Overall, boleh dikatakan sedap walaupun tak cuba semua jenis flavour dan makanan. Boleh diterima tekak rakyat Mesia. Ini brand local bukan international. Dah banyak branch di semenanjung mostly di KL/Sel. Nanti cuba lah.



15 comments:

  1. tk pernh cuba lagi zus coffee...oh ada kek juga..ingt kopi je

    ReplyDelete
  2. Dari sehari ke sehari nak cuba...tak terbeli beli lagi. Siap install apps Zus coffee dlm hp ni

    ReplyDelete
  3. Tengok warna minuman itu pun dah tahu cukup rasanya....nyaman melepasi tekak!

    ReplyDelete
  4. Red velvet dia pun sedap. aishh lain la dari kek Secret Recipe tu

    ReplyDelete
  5. yes...setuju sgt. Zus pun layans... try download app Zus, byk benifit leh dpt pas tu leh order & dtg pick up je...
    emm.. terasa nak zus plak tgk entry nie.. he he..

    ReplyDelete
  6. ciskek!! favourite tu..yummy

    ReplyDelete
  7. Haritu masa gi ZUS Ammi gelabah order tah hapa2..sekali mak aiii tak brapa nak sedap. Rasa gassy airnya sbb Ammi terorder yg ada letak sparkling water tu.

    ReplyDelete
  8. tak pernah try Zus lagi. Boleh jugak cuba nanti. Wah..brand local

    ReplyDelete
  9. Dari hari tu nak cuba. Tak tercuba2 sampai ke hari ni 😅.

    ReplyDelete
  10. I've never got the chance to try zus punye coffee. teringin jugak kekadang tu

    ReplyDelete
  11. Tak pernah try lagi ZUS Coffee ini..

    ReplyDelete
  12. pernah rasa sekali je sbb kurang ngam dgn tekak sy

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com