20 September 2019

The Alley : Brown Sugar Creme Brulee Sedap Tapi Halal Ke?

Assalamualaikum Readers..
 
 
The Alley Brown Sugar Crème Brulee Sedap | The Alley | Pertama kali mencuba bubble drink atau boba dari The Alley. Nina bukan sejenis 'ikut trend' semua benda nak cuba bila viral. Belum tentu benda tu sedap. Cakap dari pengalaman sendiri. Bukan juga peminat boba. Haha.. Tak gemar benda manis. Kalau tak kerana Aqilah (adik tunang) belanja minum, sampai ke sudah tak teringin.


Boba The Alley sangat manis, setiap bubble tu rasa macam caramel ball.
Comes with tapioca pearls in brown sugar syrup & pieces of crème brulee. 
 
Nampak tak Crème Brulee warna kekuningan kat bawah tu? Packaging The Alley comel

 
Bila ada orang sudi belanja barulah tahu kenapa flavour famous Crème Brulee dari The Alley ni sedap dan berlemak, kalau nak minum susu kosong macam tu, haha rasa nak muntah. Setakat ni packaging The Alley dan Daboba yang nampak cantik dan comel. Harga berpatutan dan mampu beli untuk minum minuman manis sekali sekala. Air boba ni merata-rata ada, tumbuh bagaikan cendawan dan bermacam-macam nama.
 
 
 
Harga The Alley Brown Sugar Crème Brulee RM 14.90 . Minum kali kedua pada 10 Sept lepas. Benda ni macam buat kita ketagih nak minum
 
 
 
Kali kedua minum, tergerak hati tak nak minum bila tunang sound, minum air tak halal tu. Air rusa la, beruang la semua dapat sijil halal ke? Tersentap jugak, bila hati dah was-was ni kena beware dengan benda tak halal yang akan jadi darah daging kita. Nanti buat entri lain. Terpulang nak percaya atau tak. Bukan nak menghalang dari berhenti minum. Selagi jakim tak keluarkan sijil HALAL, tak boleh nak say benda ni halal even baca pertanyaan orang pada pihak The Alley yang dorang tengah dapatkan sijil.

 

12 comments:

  1. belum try lg yg lain2 brand nih..selalu brand Chatime & Tealive je..

    ReplyDelete
  2. Tu la tgok takdak sijil halal tu dah jadi was2 tak boleh nk minum. Tapi tipu la kalau ckp tak teringin kan huhuhu nsib jauh so selamat lah. Rm15 yee satu cawah tu gluppss

    ReplyDelete
  3. nmpk sedap tp xterasa lg nk minum.. hihi

    ReplyDelete
  4. belum try lagi minuman berboba2 ni..hehe

    ReplyDelete
  5. xpernah try lagi.....rietta mmg suka susu....cuma pernah try tealive je...tu pun sebab dapat coupun percuma n diskaun...

    ReplyDelete
  6. setuju bab halal tu.. Bila dah was was, eloklah tak yah minum.. Ada je yang memang conform halal.. kan nina..

    ReplyDelete
  7. betul..ammi pun tak pernah minum sebab perasaan was-was tu sentiasa je ada. ditambah pulak dengan suami ammi yg agak particular jadi memang banyaklah tempat2 makan yg tengah trending..yg korean style ammi tak jejak sebab "was-was" itu.

    ReplyDelete
  8. Teringin nak rasa tapi belum ada rezeki lagi..jauh nak pergi membeli

    ReplyDelete
  9. huurmm hurrrrmmmmm.. i could say that i kuciwa sikit dengan The Alley.
    but i have yet to try yang Creme Brulee. maybe lepas tu ok n suka pulak hehe..

    ReplyDelete
  10. minum tealive je laa pasni hehehehe

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com