26 February 2013

Kerana Kau Kambing



Assalammualaikum.


Harinie lagi sekali aku nyaris-nyaris accident. Damn, kalau naik moto memang tak sah kalau tak accident. Sesaja nak tambah parut dikaki. Huhu.. Itu la hakikat yang terpaksa diterima penunggang motosikal. Ayat rasa macam nak mintak penampaq kan?


Oke kalau ada sesapa rasa nak tampaq sila tampaq nyamuk. Eh, lupa pulak sekarang kan musim hujan jadi nyamuk mengambil kesempatan ber..ber..telurr. Haha, oke dah start merepek. Nak dijadikan cerita, masa otw balik keja tadi aku hampir nak terlanggar kambing biri-biri. Alahai comel sangat dengan bulunya yang putih. Mesti tuan rajin mandikan tapi tuan dia tak heran kalau kambing-kambing nie merayap kat sawah padi tu. Kambing pun pandai melintas jalan sebelah sana kejap sebelah sini. Kalau tak sempat break kambing dengan aku terpelanting masuk sawah kot.




Kalau pemalas sekali pun usah biarkan kambing-kambing anda berkeliaran sampai orang kena break emergency. Dah la masa balik lunch tadi pun kak staf break mengejut depan skolah Haji Abdul Kadir (saja nak bagitau lokasi kejadian -.-'). Ohh hari nie berapa kali daa aku kena kejutan. Nasib baik takda penyakit jantung. Dup..dap..dup..dap


@ Permatang Buloh, Kepala Batas


Kan best kalau dapat pakai jaket bulu kambing biri-biri. Aku dah tak tahan dengan aircond kat opis. Macam Alaska rasanya. Boleh mati kesejukan macam nie. Itu la ceritanya, takda kaitan dengan kambing-kambing jalanan yang sudah menjadi qurban. Adioss..


4 comments:

diana said...

tuan nya tidor kot,..musim hujan ni kan..sedap la tido..heheh

Amanina said...

Hahaha..yelah kot

Anonymous said...

Kambing jantan...mungkin ingin kenalan...:-) :-) :-)

Amanina said...

Hahaa.. kambing jantan

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com