17 Dec 2015

Makan Di Pasta Zanmai, Gurney Paragon Mall, Penang

Salam Readers..


Makan di Pasta Zanmai, Gurney Paragon Mall | Pasta Zanmai jadi pilihan kaki makan dan menternak lemak. Pasta Jepun?? Pertama kali makan not bad juga. Mungkin juga kami berdua ni hantu pasta. Hahaha.. Demi pasta Jepun ni, sanggup cari sampai ke tingkat atas Gurney Paragon tu. Dukacita ini entry 6 Nov lepas. Haha *busy sesangat 


Pasta Zanmai Entrance Gurney Paragon


Comelnya deco dalam resto ni. Boleh makan sambil tengok laut


Mulanya takut juga nak masuk sebab takda muka 'malay' tapi lama-lama fikir mungkin orang tak berapa tau resto ni. Menunya agak banyak dan pastinya Japanese Style. Kalau perut melayu boleh oder nasi ye. Selalunya makanan Jepun wajib ada menu Green Tea serupa macam Sushi King. Jangan risau buat orang yang kurang space perut sebab boleh pilih menu sederhana kalau nak tambah boleh juga.


Pilihan BF Seafood Tomato Sauce Pasta

Pilihan Nina Prawn Tempura Pasta with Sesame Street Sauce

Menu untuk bulan Disember. Murahkan?

Masuk lah mana-mana resto Jepun wajib ada Green Tea 

Pencuci mulut yang sedap ! 


Akhirnya kami decided nak makan pasta jenis seafood memang sedap. Tak oder lebih-lebih takut tak termakan dan rasanya akan kembali lagi untuk cuba menu lain contoh macam pizza's ! Minuman pula Ice Lemon Tea. Rupanya disini every month akan ada new menu dan wajib cuba. Menu aiskrim pun sedap-sedap.



Harga makan ber 2 di Pasta Zanmai dan totalnya :



1 Ebi Tempura no Gomadare Shitate (Prawn Tempura Pasta) - RM 17.00


1 Seafood Tomato Sauce Pasta - RM 19.00


2 Ice Lemon Tea - RM 12.00



SUBTOTAL : RM 48.00

6% GST : RM 2.72


TOTAL : RM 50.72


PASTA ZANMAI GURNEY PARAGON MALL

163D-6-38, Level 6
Gurney Paragon Mall,
Persiaran Gurney
10250 Pulau Pinang.

Tel : 04-218 9600

Business Hours : 10.00 am - 10.00 pm (Monday - Sunday)


14 comments:

  1. singgah dari http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. Not bad harga dia... tapi, kat gurney ni, malasnya parking tuh... ai is the tak sabar nak mencari parking... huk2

    ReplyDelete
  3. Nampak sedap.. tak pernah lagi mencubanya..

    ReplyDelete
  4. Oohhh, dish tu nampak tempting sangat!

    ReplyDelete
  5. Terliur juga tengok semua makanan Jepun ni.

    ReplyDelete
  6. wallalalalaaa...sedap nyerrrr...

    kenapa laa x de branch kt KL ek ;-)

    ReplyDelete
  7. Akk suka mkn sushi zanmai tu...
    Pasta xpernah try lg...
    Tp mcm best ja

    ReplyDelete
  8. Assalam nina,
    oohoooiii lagi laaaaaa petang2 ni hooiiiii
    kriuk2 dah ni haaaaaa

    ReplyDelete
  9. nampak sedap especially kupang dan udang tempura tu :)

    ReplyDelete
  10. dessert tu semua menggiurkan lah :)~

    ReplyDelete
  11. harga semua menu agak mahal lah :p

    ReplyDelete
  12. adus Nina.. trasa nak pecut p sana makan..
    rasanya dulu terjah Zanmai ni time study.. gedik nk makan kedai mahal.. amek order share ramai2..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com