9 Jan 2017

Trend Berinai Mengikut Zaman

Assalamualaikum Readers..


Trend Berinai Mengikut Zaman | Nama pun trend mesti macam-macam jenis corak dan fesyen inai di tangan. Zaman tradisional pakai kat kuku atau jari saja sekarang penuh tangan, tapak tangan, kaki dan tapak kaki. Kelakar pulak tengok pengantin-pengantin zaman sekarang di Instagram. Berlumba-lumba nak lukis inai, corak siapa paling lawa konon 😏


Trend inai mengikut zaman



Trend berinai sekarang ni rasanya dah terlebih. Terus terang Nina tak minat nak pakai inai. Spesis 'bangsa' tak suka pakai inai. Entah rasa macam tangan tak bersih. Kotor lah tengok. Jangan harap ler masa kahwin nanti nak pakai. It's just adat bukan dituntut oleh agama pun. Awal-awal BF dah cakap, dia tak suka, serupa PARIA katanya and YES . 

Letak batu berlian pulak hahaha

Geli tengok




Korang nilai lah sendiri lawa ke tak? Para lelaki korang suka tak bakal bini pakai macam ni? Share jap 😌 Melayu ni suka ikut fesyen-fesyen macam budaya agama lain. Terikut-terikut, ustaz pun ada cakap boleh jadi HARAM kalau menyerupai agama lain. Well, just sharing gais. Hehe. 


14 comments:

  1. Dulu... Sab memang minat sangat dgn inai mcam ni... Suka... Kononnya cantik... Tapi bila dah berkali-kali pakai, baru perasan inai ni boleh di kopek2... Bila boleh di kopek2, it's mean ada benda yg mhalang tangan dr kena wudhuk... Kalau inai daun tu, dia makin lama makin pudar and hilang tp inai ni makin lama makin pudar and then boleh dikopek... Renung-renungkanlah kepada siapa yang suka inai tu...

    ReplyDelete
  2. lawa kalau corak dia cntik,xserabut,xterlalu padat dan kenla nmpk kemas..huhu..
    inai thun 2020 tu xboleh tahan tgok..
    hahaha buat trus 1tgn tu ek.. ^o^

    ReplyDelete
  3. Akak suka pakai inai stail old skool..
    kat hujung jari je,..
    pastu buat bulatan tengah..

    ReplyDelete
  4. Kelakar pulak inai yg tahun 2020 tu hahaha....Kalau penuh sangat tak cantik jugak ye Nina

    ReplyDelete
  5. Suka yg trend inai color putih skrg..lawaa..

    ReplyDelete
  6. kalau serabut tangan tu baik xyah lah, tak cantik pun

    yang 1990 tu simple...mcm cantik, pada sayalah, saya pun xpernah pakai hehe

    ReplyDelete
  7. tahun 2020 dah senang dah.. sekali celup dalam tong cat jek dik.. hee~ macam2..

    ReplyDelete
  8. inai putih... satu lagi trend jg tu

    ReplyDelete
  9. hahha.. bagus la kalau macam tu..

    ReplyDelete
  10. kak ekin minat pakai inai..bukan yg2 lukis pakai kat kuku jer pun.. tapi suami kak ekin dia xbagi berinai dia xsuka huhuhuhu... sabar jer...

    ReplyDelete
  11. suka trend 80an tu... hehe

    thun 2020 ..adoiiiii

    ReplyDelete
  12. kalau byk sgt pun serabut je nmpk
    tak gitu..

    ReplyDelete
  13. Nak inai daun asli merah kawkaw dari Jari Cantik. Tak merah dan tak mengelupas paling penting boleh bawa solat. Contact saya ielaeila@yahoo.com

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com