3 Jan 2016

Mee Tarik Warisan Asli @ Mydin Mall, Bukit Mertajam

Salam Readers..


Makan Mee Tarik Warisan Asli di MYDIN Mall, Bukit Mertajam | Mydin Mall yang baru dibuka dan baru pertama kali jejakkan kaki nak merasa mee tarik yang dikatakan sedap lepas habis event "Grand Opening Malvita Penang" tahun lepas. Entry basi dah ni. Lari peluk tiang ada ke orang nak baca. Boleh dikatakan sedap dan kenyal sebab mee dibuat sendiri depan pelanggan tapi maaf tak pandai berbahasa mandarin loghat China sangat pekat, dia boleh ajak cakap cina lepas tuan blog cakap terima kasih dalam bahasa ibunda.



Mee Tarik Warisan Asli memang nampak sedap

Menu Mee Tarik yang ada

Boleh tengok cara pembuatan mee sambil order


Mungkin ramai dah pernah makan mee tarik ni, jadi tak hairan kalau banyak pelanggan yang mai singgah makan. Bukan sikit mee tarik tu tapi penuh satu mangkuk. Di syorkan makan masa perut betul-betul lapar tapi tak payah buat stail nak makan Seoul Garden. Hehehe.. Kalau ke utara singgah ke Seberang Perai mai pakat makan. 


Tudia Mee Tarik menunggu giliran

Mee Tarik Ayam, rasa macam makan sekor ayam. Hehe

Abaikan muka kembang macam mee 


MYDIN Mall Bukit Mertajam

Address : Mukim 6, Jalan Baru
14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang.

Official FB : Mee Tarik Warisan Asli

21 comments:

  1. Eh. Maidin ni yang dekat dengan taman pauh jaya kan? Akak pernah singgah aritu masa ke rumah kak ipar.. lain kali bolehla janji jumpa nina kat sini ya??

    ReplyDelete
  2. Banyak kan dia punya potion...
    Sesuai la ngan harga dia...
    Tp termengah2 nak habiskan

    ReplyDelete
  3. lpas ni p maidin baru..nak p try
    la mee tarik plak.. nampak best :P

    ReplyDelete
  4. bestnya kalau dapat makan mee yang ditarik depan mata kan :)

    ReplyDelete
  5. wahhh satu mangkuk mee ayam rasa macam seekor ayam? maybe semangkuk tu dia boh seketul kiub ayam kot :p

    ReplyDelete
  6. mee yang dah ditambah sambal memang menggiurkan :)~

    ReplyDelete
  7. woaaa da bukak kat BM laa.. maju maju =D

    ReplyDelete
  8. kat sini pom ada jugak.. tp x pnh try lg

    ReplyDelete
  9. Akak pun dah rasa tapi cawangan kat rawang...
    memang sedap.. Kenyang.. Banyak.. Best...

    ReplyDelete
  10. nmpk sedappppp je.. tak penah mkn pun mee tarik nie..

    ReplyDelete
  11. dekat mydin BM ada mee tarik ek. ok boleh pegi rasa nanti tak payah nak pegi jauh2 smpi kl sana hewhewhew

    ReplyDelete
  12. terus telan air liur tgk sup mee yg melimpah tu ... waaaa

    ReplyDelete
  13. macam sedap je mee tu awak!! heee ;)

    ReplyDelete
  14. Belum ada rezeki nak rasa mee tarik dekat mana-mana pun. Apa entah lagi kalau yang dekat Penang tu.

    ReplyDelete
  15. salam kenal..

    bestnya.. tak pernah cuba..

    ReplyDelete
  16. wotwot blog da berubah wajah..syok nya tgk..lapaq terus ni

    ReplyDelete
  17. I suka! I suka! Memang suka mee tarik! :)
    Excited sebab tgk mee tu diprepare depan mata.

    ReplyDelete
  18. best nya. belum pernah lagi berkesempatan untuk makan mee tarik ^_^

    ReplyDelete
  19. nampakk sedappp,,dkt area rumahh ada tp xpernah sempat pegii

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com