20 Jan 2021

Burger King Hershey's Sundae Pie & Starbucks Smoked Butterscotch Latte Frappuccino Sedap!

 Assalamualaikum Readers


Burger King Hershey's Sundae Pie & Starbucks Smoked Butterscotch Latte Frappuccino Sedap! 💕 | Antara 2 benda yang nak makan. Mungkin hubby kesian tengok bini 2 hari lenguh tangan akibat inject Tetanus. Sabtu lepas, dia ajak teman pi site. Risau tak lepas roadblock Penang bridge. Nasib baik polis nampak surat terus bagi jalan (ikut mood polis). Kadang jammed sebab tahan tengok surat.



Burger King Hershey's Sundae Pie - RM 6.50


Agak comot sebab pie ni jenis aiskrim . Manis sangat untuk setiap lapisan. Sekali sekala makan tak apa

Order burger Mozarella XL Beef untuk hubby - RM 15.50 (BK ni memang tak letak sayur, rasa not bad walaupun nampak kosong)

Bayangkan masuk JPO, Mitsui, GPO tapi butik-butik semua berantai


Alang-alang singgah Batu Kawan, Nina ajak ke Design Village sebab tau hanya resto makanan saja dibuka untuk takeaway. Sebelum BK tutup kesemua branch di Penang, suka sangat Hershey's Sundae Pie, bila buka semula jauh dari rumah. Hubby order burger, dia memang tak makan BK sebab burger tak sedap, tak ada sayur macam McD. Kami berdua rindukan Wendy's 😁😋 


Salah satu site di kawasan perusahaan

Balik ke pulau guna bridge no 2, dari kawasan kilang tak ada roadblock

Starbucks Smoked Butterscotch Latte Frappuccino - RM 19.60

Boleh pilih iced atau frappe. Butterscotch + sedikit kopi tu buat aroma wangi dan rasa sedap, tak over manis

Manuka belum cuba sebab quota Starbucks untuk bulan ni dah habis


Balik dari tengok 3 site. Hubby terus ke Starbucks area rumah. Nina nak beli di Design Village tapi tak pasti Starbucks kat mana sebab keadaan sunyi dan letih berjalan. Dapatlah cuba 2 jenis minuman Starbucks untuk bulan ni. Dah boleh stop makan benda manis. Yang belum cuba boleh cari. Sementara stok masih ada. 


25 comments:

  1. Hershey's Sundae Pie tu tk kesempatan lg nk try

    ReplyDelete
  2. Baru 20 hb takkan habis dah kuota? Hehe. Gurau je. Bagus gak stop kejap makan benda manis. Nina pun dah cukup manis. Ewah, bodek apakah ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : Ewahhh tau bodek apa tuuu. Hahaha

      Delete
  3. Alamak.. Sedapnya butterscotch 😍😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alia : Sedap butterscotch dlm iced atau frappe. rasa kopi tu nikmat

      Delete
  4. Semalam minum jugak starbucks butterscotch ni tapi yang ice cube punya. Sedap!

    ReplyDelete
  5. sis suka burger king he hee
    sedapp

    ReplyDelete
  6. Menggodanya BK Hershey’s tu.
    Lama tak masuk BK sebab susah jumpa.

    ReplyDelete
  7. Godaan betul tengok Burger King Hershey's Sundae Pie tu. Ohh too sweet eh. Memang kena makan sekali sekala lah gitu. Sedap tu gabungan butterscotch dan kopi. Rasa balanced tak over manis tu yang sedap tu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azhafizah : Too sweet memang mkn sekali jelah. Sedap butterscotch starbucks kali ni

      Delete
  8. wor terliur betul iena tengok gambar :D

    ReplyDelete
  9. 10 kali pergi 10 kalilah sold out. rasa nak bakar je burger king tu...

    ReplyDelete
  10. wahh dia da makan kek hershey tu la...trigin nak rsa..

    ReplyDelete
  11. Terliur pula membayangkan butterscotch latte frap tu lalu kat tekak 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : Sedap akak. Cubalah selagi masih ada

      Delete
  12. Burger King ni sebab burger besar. Hehe. Berminat cuba Manuka Honey Ginger Black Tea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NA : Belum cuba lg manuka honey ginger tu. hehe

      Delete
  13. nina ni, entry semua kejam tawwwwww...hihi...

    ReplyDelete
  14. Sundae pie tu nampak menggoda!

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com