12 January 2021

Macadamia's in the House!

 Assalamualaikum Readers


Macadamia's in the House! far far away from Big Fields Perthlis, I just receive this evening from Pos Laju. Well speaking pulak. Sejenis hantu kekacang oversea kecuali kacang-kacang Mesia (hijau, tanah etc). Kacang Macadamia antara kacang mahal dan di pasaran dah disalut dengan garam. Nina suka makan original dari kulit, lagi fresh dan berlemak. Kacang yang berasal dari Australia. Boleh baca 'Macadamia'


Kacang Macadamia 500g - RM 32.70

Di Aussie, kulit macadamia dijadikan arang untuk grill daging sebab kulitnya lambat jadi abu dan asapnya tak meninggalkan bau di makanan. 

Sedap dimakan begitu saja


Sebelum pandemic, banyak seller jual dari Thai. Sekarang susah nak jumpa, nasib dalam shopee ada sorang seller ni dan trusted. Kenapa kacang macadamia, badam, pistachio dan lain-lain mahal? Sebab kandungan nutrient dalam kacang bagus untuk badan dan kulit. Kalau perasan produk-produk berasaskan minyak kekacang ni agak mahal. Kena rajin membaca benefit setiap kekacang, you would love it! Tak pernah kedekut untuk invest beli untuk diri sendiri. Maceh hubby, dia peminat pistachio. Nama pun kacang cerdik, harap cerdik 😂😄


Beli macadamia WAJIB ada besi ni

Trusted seller. Macam-macam kacang oversea ada

Ini rupanya di pokok. Hebat kejadian Allah


Yang pernah makan saja akan tahu sedap atau tak 😋


9 comments:

  1. Wahh macam sedap je tu Nina. dah lah penggemar macadamia. Tapi tak pernah makan raw macam ni. Menarik sungguh kejadian dia. Selalu makan yang dalam cookies subway or cake Secret Recipe tu je.

    ReplyDelete
  2. Fav jugak.. Kalau beli garret mmg akan beli yang macademia ni

    ReplyDelete
  3. Ya memang sedap tapi makan yang sudah tiada kulit.

    ReplyDelete
  4. Tak pernah makan lagi. Baru tahu kena guna besi khas tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syaz : Kalau tak ada besi tu kena pakai lesung batu. Haha

      Delete
  5. kalo bli cookies kt famous amous mmg pilih yg macadamia..tk pernh mkn yg raw gini

    ReplyDelete
  6. Memang sedap. Berbaloi la harga tu. Teringat orang balik umrah bawak kacang cerdik ni

    ReplyDelete
  7. Pernah beli dan makan kacang macadamia, tapi yang sudah tidak berkulit. Macam ini rupanya pokok kacang tu. Memang mahal giler kan harganya. Tapi, sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie : Ya mahal tp sedap, sekali sekala makan apa salahnya

      Delete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com