28 Jun 2021

Happy Birthday Abah (FIL)

Assalamualaikum Readers


Sedihnya bila lockdown sambung tapi memang dah agak. Agaknya lockdown ni sampai tahun depan pun tak habis. Birthday abah (FIL) harini tapi kami celeb hari sabtu sebab semua pi kerja. Yang tinggal di rumah Harraz, SIL bongsu, MIL dan mak tok 😬


Beli kek macam ni lagi bagus dari sebiji. Boleh rasa semua flavour. Ini antara kek Secret Recipe paling sedap

Happy birthday Abah yang ke 54 tahun. Duduk rumah tengok saham dan main dengan cucu. Rezeki Harraz jadi cucu tunggal


Alhamdulillah dapat bapa mertua yang penyayang dan tak berkira. Sayang menantu hehe. Nina bagi hadiah cucu 🤣 Adik-adik kongsi duit beli phone baru. Abah pun dah retired jadi manager Supply Chain di Bousted Penang Shipyard. Tak perlu naik bot setiap hari pi Pulau Jerejak. Kalau musim hujan memang mama risau, ombak kuat.


Fav abah suka makan Nandos. Walaupun Egg Tart hangit tapi sedap. Termonyeh-monyeh (gigih) nak habiskan ayam dan kek

Sorok kek dari Abah. Dah la staf SR cakap kek kena susun sendiri atas board. Pembaziran kotak betul.



Kami order kek dan nandos senyap-senyap sebab mama dan abah pi Giant. Nak beli belon pun kedai tutup 🤦🏻‍♀️ Bila lockdown ni, nak celebrate birthday, anniversary mesti tak perfect. Ala kadar janji setiap tarikh diingati. Sementara masih hidup ni kita raikan sebagai kenangan 💕


36 comments:

  1. Mesti seronok abah dapat macam-macam hadiah. Moga abah sihat selalu.

    ReplyDelete
  2. Happy birthday FIL....meriah byk kek tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama Tisya : terima kasih. Meriah dan sedap

      Delete
  3. happy birthday utk ur fiL! semoga pakcik sihat2 selalu.. =)

    pernah la beli kek SR konon nk buat camtu la.. beli 4 jenis sruh susun ats board.. skali pekeje SR tu bg 4 kotak kecik2.. board xde.. argghhh stress.. =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezy : Terima kasih. Aaminn 😘

      Betul staf SR takkan letak atas board. Kitaorang beli dan letak sendiri

      Delete
  4. ha'ah beli kek macam tu lagi syok sebab banyak flavor boleh rasa. Suka butterfly pea cheese tu. Cantik pulak tu. Anyway, happy birthday FIL awak. Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farhana : butterfly pea cheese tu pilihan nina. Cantik dan sedap. Terima kasih wish. Aaminn

      Delete
  5. Happy Birthday to your FIL! Moga baik baik sahaja kehidupan mendatang .. Ohhh, baru tahu.. dapat box gitu.. and susun sendirik eh... Noted .. egtkan dorg bg masukkan kotak besor sesiap. huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nona : terima kasih.. Aaminn. SR takkan susun utk customer. Hahaha.

      Delete
  6. Time PKP ni, memang semua jadi sederhana kan..bolehla jadi kenangan manis :)

    ReplyDelete
  7. Itulah akak tidak rasa seronok dah pergi Mydin. Bersabar sahajalah tunggu berakhir.
    Boleh bayang kekecewaan Nina ada benda tidak dapat buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NA : nak tunggu lockdown berakhir mcm lama. Sambut ala kadar sajalah

      Delete
  8. Muda lagi abah tu. Selamat hari lahir buat abahnya. semoga sihat-sihat belaka dan ceria selalu

    ReplyDelete
  9. Selamat hari lahir FIL kak nina! Semoga dilimpahkan rezeki yang berterusan, sihat sihat selalu dan dilindungi Allah s.w.t.! :)

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir, moga panjang umur , murah rezeki.. aminnnn

    ReplyDelete
  11. Eh.. kenapa staf secret tak susunkan kek tu.. Bukan sepatutnya dia yang bubuh atas dulang tu terus ke.. Betul cakap Nina, membazir kotak kecik je.. Ish..
    Happy Belated Birthday buat Ayah Mertua Nina.. semoga diberikan kesihatan yang baik.. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha : staf SR takkan susun kek. Dia letak dlm kotak kecik dan customer kena susun sendiri. Membazir kotak.

      Terima kasih kak sha. Aaminn

      Delete
  12. Lawak la part lockdown tu. Saya pon dah penat kdg2 bila dengar orang kata "Nanti dah habis PKP" "Nanti lepas Covid" Sebab tak habis2, haha

    Banyak tu kotak, hehe. Baru2 ni Alhamdulillah dapat juga merasa kek Secret recipe

    ReplyDelete
  13. Kotak kek lastu tu tergolek la, isinya cantik lagi tak nak buat surprise nanti ni? Haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurzarini : kotak kek yg tergolek tu butterfly pea tp seeloknya letak tempat beku kalau tak topping atas kek lembik.

      Delete
  14. Muda lagi baru 54. Birthday Sal hari tu pun adik belikan kek SR macam ni. Tak muak. Hepi birthday pakcik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : muda lg cucu pun sorang je. Terima kasih. Best beli kek SR mcm ni tak membazir

      Delete
  15. Selamat hari lahir buat ayah Nina. Semoga panjang umur, murah rezeki, sentiasa dalam lindunganNya.
    Kek SR mmg sedap. Yg butterfly pea tu xpernah cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naniey : terima kasih. Aaminnn.. Butterfly pea tu sedap pilihan nina hehe

      Delete
  16. happy belated birthday buat fil nina.hehe egg tart tuu fav nadyya tau.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadya : terima kasih. Egg tart tu sedapp

      Delete
  17. Setuju..semua tu antara kek yanag sedap di SR...amboii hadiah Nina paling mahal erk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA : Semuaa kek SR sedap di atas board tu. Hadiah Nina paling mahal dan limited edition hahah

      Delete
  18. selamat hari lahir untuk abah mertua nina , semoga sihat selalu

    ReplyDelete
  19. Menarik beli kek slices banyak flavour. Membazir kotak kecik. Kalau request board letak dalam kotak besar tak boleh ye? Seronok FIL dapat surprise dari anak-anak menantu cucu. Semoga sihat selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azhafizah : staf SR takkan susun kek untuk customer. Kena susun sendiri. Terima kasih fiza. Aaminnn

      Delete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com