30 Jun 2021

Borong Cheese Mochi Bun, Nescafe Oat Latte Dan Ramen Di Family Mart

Assalamualaikum Readers


Apa yang best memborong di Family Mart? Syurga makanan tapi yang tak best bila tengok rak kosong. Orang Cina di Penang ni kalau pi FM memang tak teringat orang belakang 🤣🤣 habis borong makanan sedap. Tak kuasa nak pi FM branch lain walaupun dalam satu daerah.


Cheese Mochi Bun - sesuai untuk peminat cheese sebab rasanya keju masin

Nescafe ni sedap bila campur oat. Rasanya light, sesuai untuk orang yang kurang minum kopi

Sosej tu kalau 10 biji baru puas makan hahaha sebab ramen banyak, sedap makan panas-panas. Tak terlalu pedas


Selagi lockdown, memang entri blog ni pomot makanan 🤣 Nina memang lapar bila Harraz kuat menyusu, habis disedutnya zat-zat. Bila dah bekerja ni, kesian bila sampai pintu rumah tercari-cari Nina. Nasib hubby balik kerja awal, boleh melayan anak.


21 comments:

  1. kalo ramen tu anakdara suka sgt

    ReplyDelete
  2. jelesnya sni xde family mart! hehehe

    ReplyDelete
  3. lapo pulak tengok ramen tu. mcm teringin nak makan oden FM je. Baru sekali mkn. Mcm best juga kalau dpt mkn hari ni.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dah stat keje. Selamat kembali menempuh alam pekerjaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : skrg dh kembali menjadi mummy yg garang

      Delete
  5. Haaha... Rajin nina g family mart ye.. FM kat rumah kita dekat jgk tp yg mls nk g tu sbb kena lalu roadblock time2 PKp ni.. RB tu btul2 simpang nak msk area fm haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako : nampaknya memang malas la nk pi FM hahah.. mcm tau2 nanti org singgah FM

      Delete
  6. korean cheese ramen tuu pernah makan. yang nescafe n mochi tuu xpenah makan lagi.hehe

    ReplyDelete
  7. Sejak PKP ni dah lama tak pergi Family Mart.

    ReplyDelete
  8. Sebenarnya saya tak pernah masuk lagi Family Mart walaupun di Melaka ni dah merata ada.. Tak tau apa istimewanya di situ. Hehe

    ReplyDelete
  9. Dried Korean cheese ramen tu nampak yummy!

    ReplyDelete
  10. lama akak x singgah family mart sejak pkp ni, nina.
    kat kampung ni mana le nak ada family mart :) hi hi...
    anak2 kak kalu masuk ke situ, dok borong semangkuk sorang oden.
    dgn beli eskrem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida : aiskrim dgn oden memang laku keras

      Delete
  11. akak masa bersalinkan Dania dulu dapat susukan dia sampai umur 6 bulan je...lepas tu susu takde langsung..macam2 buat..rezeki dania minum susu ibu sampai umur 6 bulan je...kesiannya Harraz tercari2 ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA : itulah rezeki dania sampai 6 bulan tp dapat juga susu ibu. Hari2 dengar suara mama dia bila tak ada tercari-cari

      Delete
  12. tak tercuba lagi nescafe oat tu , asyik out stock je

    ReplyDelete
  13. Itulah kan. Paling tak best bila rack kosong. tambah lagi kalau makanan yang kita nak dah habis..aduh, nangis terus. Sedap ramen + cheese.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azhafizah : nak borong FM ni kena terjah awal pagi baru ada semua makanan

      Delete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com