15 Jun 2021

NEW Starbucks Chocolate Choux Cream Frappuccino

Assalamualaikum Readers


NEW Starbucks Chocolate Choux Cream Frappuccino | Ratu starbucks kembali dengan airnya 🙃 Walaupun SIL no 2 dah resign kerja Starbucks dan menjadi engineer tapi dia tetap belanja air yang sesuai untuk kakak ipar (Green Tea Latte & Caramel Macchiato) kedua-duanya air panas dan sedap 😍🥰


Chocolate Choux Cream Frappuccino

Strawberry Choux Cream Frappuccino


Untuk bulan ni ada 3 perisa baru, sorang satu order air. Nina pilih chocolate choux cream frappuccion (less ice) tapi manis gilaaa ya rabbi 😌 potong kaki betol tapi strawberry choux cream sedap dan rasa tak ubah minum air ‘sakura blossom strawberry’ sebab guna paste strawberry 😋



Lepas ni kalau tak ada air baru, tetap pilih green tea latte. Walaupun panas tapi sedap, pandai barista bancuh air. Tak berapa minat minum air manis, takut Harraz kena kencing manis 🤭 Yang belum try boleh pi beli tapi digalakkan less sugar okay.


18 comments:

  1. Seumur hidup baru sekali minum Starbucks. Itupun masa tu sepupu dari Singapura belanja

    ReplyDelete
  2. alamak br nk try tp klu dah nina ckp manis sampai leh potong kaki ni seriau plak hahaah

    caramel machiato mmg pebret kita jugak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako : Boleh minta less sugar kalau nak try. Yg strawberry punya sedap

      Delete
  3. Nina dapat balik minum air Starbucks. Untung adik ipar belanja.

    ReplyDelete
  4. ermmm, dapnya, lanie makan saja apa yg teringin dekat tekak..

    ReplyDelete
  5. Air starbucks apa yang kak nina paling favorite? Tak pernah minum, teringin tapi tak tahu mana sedap hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atiqah : green tea latte & caramel macchiato (panas)

      Java chip frappuccino & green tea cream frappuccino

      Delete
  6. starbucks jrg minum sbb tk brp tau sgt nk order..slalu kalo minum pn ada geng yg kaki starbuck tk pn ada menang voucher starbuck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama Tisya : Boleh minta barista ajarkan hehe

      Delete
  7. Tiba-tiba rasa macam nak yang pineapple cold brew tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : cuba lah selagi stok masih ada :)

      Delete
  8. lega tekak dpt minum starbucks time2 ni.. haha

    ReplyDelete
  9. Pandai Nina jaga kesihatan Harraz. Memang kena berjaga-kaga sejak lahir sebab sekarang ini kanak-kanak bawah umur pun sudah ada kencing manis. Moga Harraz membesar dengan sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie : harapnya dpt jd seorang ibu yg menjaga kesihatan anak. Ya betul merisaukan skrg ni ramai kanak-kanak dh berpenyakit. Aaaminn terima kasih akak

      Delete
  10. Alamak.. kalau manis sangat memang tak lalulah..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com