14 Jun 2021

Pampers Huggies Dan Drypers Sesuai Untuk Newborn

Assalamualaikum Readers


Pampers Huggies Dan Drypers Sesuai Untuk Newborn | Bakal ibu-ibu mesti dalam dilemma nak beli pampers apa yang sesuai. Nak beli newborn ke atau size S 😵‍💫 Memula terfikir nanti baby cepat besar, beli pampers banyak tak muat pulak.


Pampers Huggies & Drypers menyerap lebih cepat dan mesra kulit


Tidur lasak pun no hal


Sebelum bersalin, Nina beli Drypers newborn (max 5kg) beli pek kecik dulu. Sekarang Harraz dah 5.72kg baru tukar pampers size S. Baru 2 bulan lebih tapi berat naik mendadak 😆 penangan susu cap ibu. Nak anak cepat bam-bam boleh gomol.


Pampers Drypers lembut kainnya, tape pun ok dan tak mudah bocor kalau berak banyak. Harraz kalau membuang memang banyak


Pet Pet nampak ok tapi size newborn macam kecik sangat, bila pakai merah paha


Dari segi kualiti Drypers dan Huggies ni menolong terutama waktu malam Harraz tidur lebih lama. Menjadi peel dia selagi tak tukar pampers memang akan merengek, ada saja tak kena. Lepas tukar kemain ajak sembang 😂 Dalam sehari tukar pampers lebih 10x 🤪 Dia ingat mama baba dapat pampers free.




FIL terborong pampers Pet Pet, kesian cucu tak boleh pakai sebab ketat sangat dan tak mampu nak menyerap air kencing yang banyak, macam limited. Bila pakai kulit kemerahan mungkin size tak betul. Agak tak sesuai untuk Harraz. Kadang tak semua brand ok dengan anak, kena beli dan pakai baru tau. Jadilah pengguna yang bijak 🤭


12 comments:

  1. Rasanya semua brand tu Mrs. A pernah gula puluhan tahun lalu hiks!
    Okaylah bagus tapi paling best mami poko cuma harganya kayangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs.A : mamy poko mmg harga kayangan haha

      Delete
  2. dulu duluuu anak2 kecik akak pun suka drypers ni
    he hee

    ReplyDelete
  3. Anak-anak saya guna pet pet.

    ReplyDelete
  4. Sekarang pampers banyak yang berkualiti tinggi. Ada harga mampu milik dan ada jugak harga yang mampu tengok. 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bola Katok : beli yang harga mampu milik 😅

      Delete
  5. Adik akak beli Drypers untuk anak-anaknya.

    ReplyDelete
  6. Alolo comelnya si little teruna tu tidur :)

    ReplyDelete
  7. WAH!Banyak tabungan comel Harraz ye. Sudah tentulah kenyang selalu dapat susu cap ibu. Sistem pencernaan pun berfungsi dengan cukup baik. Alhamdulillah. Moga sihat-sihat selalu ya sayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie : susu cap ibu kalau boleh setiap masa nak hahah. Alhamdulillah terima kasih akak

      Delete
  8. Drypers memang best gun.. tak kiralah new born ke atau baby besar dah..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com