1 Dec 2021

Bekerja Dan Saliva Test

Assalamualaikum Readers


Pejam celik dah sebulan bekerja di kilang kejuruteraan mekanikal. Jawatan apa biarlah family saja yang tahu. Alhamdulillah seronok bekerja hari-hari ada saja benda nak gelak ketawa. Setiap 2 minggu sekali wajib buat saliva test.


Dari tak tahu sampai pro




Supervisor memerangkap kawan sekolah menengah akan remind buat test sebelum breakfast. Alhamdulillah result negatif. Risau kalau ada rakan sekerja yang tak sihat contoh simptom batuk dan selsema.


Purchase stok material

Jadi QC ni kena check barang-barang elok ke tak


Demi mencari sesuap nasi. Kalau beli di farmasi mahal, nasib free. Boss beli berkotak-kotak. 

4 comments:

  1. Jenuh juga tu nak kena buat 2minggu sekali. Sampai dah pro dah. Demi keselamatan bersama kena turutkan juga. Alhamdulillah result negatif.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah nasib baik serasi kerja di situ.
    Itulah kalau tiap-tiap 2 minggu kena uji memang sudah mahir. Mesti rasa lega apabila tahu keadaan kesihatan selalu.

    ReplyDelete
  3. Semoga semuanya baik-baik sahaja.. Aamiin..

    ReplyDelete
  4. bersama la kita bekerja dan jaga kesihatan, kan.
    helok la tu ada test gini. terbaik bos.
    elak dari pandemik tu merebak dlm senyap.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com