9 Sept 2022

Mat Qeyuh Ikan Bakar, Kepala Batas Penang

 Assalamualaikum readers


Mat Qeyuh Ikan Bakar, Kepala Batas Penang | Tempat Makan Best Dan Sedap Di Bertam | Tempat fav kalau pi Kepala Batas, resto ni ada kenangan tersendiri bila 1st time kami laki bini pi makan, nak tambah nasi tokey kata nasi habis 🤣 Emang sedap! Tapi time tu dah pukul 10 malam confirm nasi putih habis.


Mat Qeyuh Ikan Bakar, Kepala Batas, Penang


Ada bermacam jenis masakan goreng, sup tapi kami suka set ikan bakaq kat sini. Licin pingan, paling thorbaik tukang masak tak kedekut bahan. Puas hati makan set harga RM 55 termasuk 2 gelas air + nasi 2 pingan jadi RM 57 😅


Berdenyut tengok ikan bakaq, sedap!

Tom yam ayam marveles, kuah pekat dan banyak ayam

Kailan Ikan Masin, rasa masinnya bagaikan meresap ke daun


Kalau singgah ke utara, jari jangan lupa bagi signal exit ke Bertam. Haha.. tak menyesal kalau mai makan. Jangan risau restoran ni ada tandas dan tempat solat. Boleh makan dengan hati yang tenang. In shaa Allah. Waze nama kena resto know know arrive 😂

10 comments:

  1. Alaaaa...jauhnya...tgok ikan bakar tu mak oiii...mabeles...

    ReplyDelete
  2. sedapnya nmpk, nak cuba la nnti bila balik penang.

    ReplyDelete
  3. Hehe orait noted kalau ke utara

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum. hi nina. apa khbr? sedap nmpk ikan bakar tu

    ReplyDelete
  5. Nmpk sedap kalau dduk lama kt penang blh tukar selera mkn ikan bakar plk. Kalau x rafee 4hr berturut2 hr tu haha tp xpe rafee pn sedap.... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau duduk penang macam2 selera ada. Hahah.. Rafee 4 hari tu! dh lama tak makan Rafee sebab ramai orang

      Delete
  6. Nyummm! Saya pun berdenyut nengok ikan bakaq tuuu.. Haha.. OK.. exit Bertam eh... entah bila nak sampai.. save duluuu.. tq info

    ReplyDelete
  7. Wah.. pekat betul tomyam dia.. Jarang nampak kedai guna kailan jenis ini.. Bestnya..

    ReplyDelete
  8. ok boleh belanja sy nnt. tggu sy mai bln 12 hehehe

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com