2 July 2013

Bye June, Hello July ! It's Our Birthday :)



Assalammualaikum.





Kejap je dah masuk bulan Julai, tak lama lagi nak puasa and kita ada 8 hari untuk makan sepuas-puasnya. Hahah. *Gelak tak berapa nak jahat. This is my first entry for this month and I'm so over excited on this month..but why? Ini kerana bulan Julai setiap tahun aku bertambah umur dan semasa belajar akan adanya part surprise oleh kengkawan. Oke, terlalu rindukan part tu dan sekarang menjadi kenangan yang indah. Yelah sedih tau tahun nie takda orang nak baling tepung, calit kek kat pipi, baling air dan takda surprise birthday for me T_____T


Dan semangat yang berapi, try jugak lukis doodle kek untuk kali pertama dan berjaya walaupun comot. Semalam dah upload kat fb dan tag untuk kengkawan yang lahir di bulan Julai termasuk mak angkatku. Hehee. Jaga-jaga kami Cancer dan geng ketam nie mesti upload gambar kek terutama 2 kembar yang berkongsi tarikh lahir yang sama. Kami kongsi tarikh je tahun lain-lain. 


Oke takda part nangis-nangis. Yeahh dah matang tapi mereka-mereka takkan dilupakan. Seperti biasa OTP ler bersama mizz nina. Kredit free selama 24 jam untuk Maxis dan seminggu untuk Celcom. Yehaa bergayut la bersamaku. Lalalala.. 
Ada macam iklan tak? List no tepon dah ada dan tunggu lagi 2 hari ye kawan-kawan. Bercakap la seberapa lama nak cakap, sampai panas telinga aku mendengar. Time ini sebenarnya aku amek kesempatan nak korek mengorek rahsia, bergosip tapi say no kepada mengutuk orang. Kat bawah nie saja buat macam kalendar bufday, simpan kat fon bukannya aku tengok. Hee.. simpan dalam blog rajin lah tengok :)


HAPPY BIRTHDAY my friends! 

Una - skolah rendah  |  Ana -  Junior

Wani - Collegemate  |  Kish - Kakak BFF  |  Syafiq - FBian

Mai - FBian  |  Sasi - skolah menengah

Alief - Blogger  |  Nisha, Azy - skolah menengah  |  Sha - Adik angkat
Fyn, Nad, Kecik - Collegemates  |  Ahmad - FBians  |  K.Cik - Mak angkat 

Wan - Collegemate  |  My Bro - Abang angkat

Hanim - FBian  |  Nisa - Ex Housemate  |  Am - Geng kursus Usahawan


p/s: Kalau ada birthday blogger bagi tau eh..boleh lukis doodle lagi :)
Lagi 2 hari dapat makan kek! Wehoo ~~

47 comments:

Aimi Syafiqah said...

Hehe. Aimi pun bulan 7. Happy birthday Nina :)

Liza Razak said...

mesti sis x sabar tunggu birthday kan :)

deno said...

birthday dah tak lama ya.... :)

Kancil 8349 said...

Selamat hari jadi untuk semua ...bestnya ramai menyambut hari jadi yang sama bulan

Ema Johari said...

anak akak pun Julai...dia tanya kenapa mama lahirkan kakak bulan puasa jer..tak boleh sambut birthday dia...ehehehe...anyway..selamat menyambut hari kelahiran nanti..

Mizz Aiza said...

birthday nina 4hb ye? happy birthday nina.. semoga panjang umur dan dirahmati Allah selalu.. akak punya birthday lambat lagi, hujung tahun ni insya-Allah jika panjang umur.. hihi..

suri said...

salam..

selamat hari lahir utk sahabatnya..

ramainya kawan2 admin.kita nak jadi sebahagian kwn admin blh ker heee..

salam kenal dari cahayacinta..jomlah ke blog sy

reenapple said...

Gitu... aku wish awal la. Happy birthday. *baca sekali lagi masa birthday kau eh*

Kathy Rbain said...

wah..comel doodle kek tu sis..serius...buat pakai photoshop ye?..befday kathy dah terlepas la..lau nak,nak juga doodle kek comel ni..

Khai♥Rin : anies said...

meh sini sy balingkn tepung+ telur+airrendaman baju hehehehhe

mine, hujung bln ni jg

Aku Penghibur said...

wahhhh ramainye.. happy birthday semua,, wish awal takut tak terwish

are_lin@yu said...

bulan julai thn ni special..jtuh bulan ramadhan kan

S.K.A said...

alamak..befday sy dh lepas..bru nk dpat kek doodle 2..he3, cantik..pndai bt :)

Murni Alfathunnisa said...

Happy birthday in advance ya sis nina.. :-) semoga diberkati usia, dimurahkan rezeki dan berbahagia sokmo.

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Happy birthday!!!! birthday ena bulan lapan nanti..tak sabar lak.. XD

man said...

slmt hari jadi...heheheee

Aretikz said...

Uuh ~ Selamat Hari Lahir bagi mereka-mereka yang lahir pada bulan Julai. Semoga umur itu dimanfaatkan dengan sebaiknya.. ^^

Aida Ismail said...

Doodle cake tu comel kot. Pandai Nina lukis. Hihi. Eh esok birthdaynye ye? Happy becoming birthday! Wish awal2. ;p

Kakzakie said...

Kalau rasa tak sabar nak makan kek pergi aje ke SR Nina hahaha...

MaMa Rey said...

hepi beday nina..hepi beday jg pd kwn2 nina..:)

boni kacak said...

huyyo.. seminggu free untuk celcom. mohon gayut dengan saya ye.hahahaha :P

boni kacak said...

testing testing

Nana Liena said...

nina..today ur BD right? nampak di facebook tapi malas nak post..hee..~ sannah helwah ya..
moga hasrat dapatkan lesen tu dipermudahkan..ahaks..~ dah dapat jangan bawa macam pelesit tau..ngeeeee..~ :)

apa2pun moga panjang umur,dimurahkan rezeki n berjaya dunia akhirat..inshaaALlah.. :)

Amanina Mads said...

Terima kasih Aimi :) sama bulan la..

Amanina Mads said...

hehe.. tak sangat :)

Amanina Mads said...

hehe.. ye deno :)

Amanina Mads said...

Terima kasih kancil.. hehe.. best la jugak.

Amanina Mads said...

Hehehe.. terima kasih. kalau begitu nanti buka puasa akak kena belikan kek untuk dia.

Amanina Mads said...

Ye akak..hehe. terima kasih akak.. Aminn..
Ohh.. In Shaa Allah dapat sambut.. hehe

Amanina Mads said...

Wassalam.. Terima kasih suri.
Eh boleh saja..hehe

Amanina Mads said...

Hehee.. Terima kasih Reen!

Amanina Mads said...

Hehehe..baru lukis doodle tu sis. Buat pakai PaintTool SAI.
Ohh.. boleh je, nanti nina lukiskan

Amanina Mads said...

Hehehhehe.. nanak jugak. Ohh sama bulan la kita.

Amanina Mads said...

Hehehe.. terima kasih achik. boleh saja.

Amanina Mads said...

Yelah ayu.. special bila hari lahir jatuh bulan ramadhan

Amanina Mads said...

Hehehe.. dah lukis pun utk fais. bru 1st time cuba buat :)

Amanina Mads said...

Thank you kak murni :) In Shaa Allah.. Aminn

Amanina Mads said...

Thank you ena!! Ohh bulan depan.. tak lama lg. hehe

Amanina Mads said...

terima kasih..hehehe

Amanina Mads said...

Terima kasih ya.. Aminnn ^^

Amanina Mads said...

Hehehe.. biasa saja Aida. Yup.. terima kasih :)

Amanina Mads said...

Hahaha.. Itu lah takda orang nk belanja SR

Amanina Mads said...

terima kasih mama :)

Amanina Mads said...

hahahaha... celcom selalu begitu

Amanina Mads said...

1 2 3.. haha

Amanina Mads said...

Yes nana.. eh kita frens kt fb eh..hehe. sori nina tak perasan pun.
Terima kasih nana.. Aminn.. semoga urusan dipermudahkan. Haha.. takut nk jd pelesit nanti kena sama pulak :)


Aminn.. semoga begitu la hendaknya. :)

Yun Sing said...

Hahaha.. selama hidup 15 taun ni dah jumpa 2 lagi manusia yang sama bufday.. hehee.. complete satu Malaysia xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com