19 Nov 2014

Aiskrim Oreo Homemade


Salam Readers..


Aiskrim Oreo Homemade | Lalala Oreooo.. oreOOO ... Putar jilat dan celup. Menyanyi sambil hancurkan biskut oreo. Betapa gagahnya aku menghancurkan 4 keping biskut guna tangan. Ada sapa-sapa still lagi boikot McD kawkaw? Dalam entry "Street Art" nina dah breakfast McD. Rela dalam terpaksa. Hihi


Entah kenapa mengapa tekak teringin beno nak makan aiskrim oreo tanpa ke McD. Bila google resepi, punya la banyak ramuannya dan diriku ini pemalas yang amat. Tiba-tiba datang idea cerdik dan bernas ni. Maka projek terjadi malam ahad lepas [16Nov]. Cuma perlu beli aiskrim vanilla & biskut oreo je!



Vanilla tak ada neapolitan pun boleh !

Nyummm.. Nyummmy

Tadaaa ! Sama tak macam Oreo McFlurry?

*
*
*


 Selamat mencuba menghancur ! Hihi

*Autopublish

20 comments:

  1. hehe memang bijak la..sy pn x terpikir ekeke

    ReplyDelete
  2. bhahaha.. mak aiii.. simple nauu

    ReplyDelete
  3. ya allah temptingnyaaa ninaaaa

    ReplyDelete
  4. Tak aci tau. Ingatkan betul² lah buat sendiri ☺

    ReplyDelete
  5. Memang bernas! Sedapppnyaaa!
    Sesi menghancurkan biskut tu boleh dijadikan sesi melepaskan tekanan :)

    ReplyDelete
  6. Sedapnyaaa eskrem... :D

    Kena plak cuaca kat Penang ni tak menentu, panas je memanjang kekadang hujan.. tapi panasnya membahang sangat, kan?

    ReplyDelete
  7. Wah macam best je ni nina...kena cuba ni..part menghancur biskut empat sekali guna tangan tu..salutelah..he..he

    ReplyDelete
  8. Cerdiknya awak...
    Akak nak tiru awak..tak kire..
    Boleh eaaa..

    ReplyDelete
  9. Hehe. Sedapnya makan aiskriimmm..

    ReplyDelete
  10. sedapnye nina oi. hehe. buat sendiri lagi puas. harga eskem mcd tu lebih kurang dah dgn neapolitan tu kan. kuantiti pun jauh beza.

    ReplyDelete
  11. boleh makan banyak2 kalau buat sendiri.. kalau beli kat mekdi dapat ciput je.. hehehe

    ReplyDelete
  12. kak.. makan tak ajak.. ekeke :P

    ReplyDelete
  13. haish trgin la plk tgk aiskrim ni hee

    ReplyDelete
  14. Wahh camtu je ehh. Hehe dah lama tak beli ice cream dalam large container camtu T_T

    ReplyDelete
  15. Tak payah cari kat McD la yer :)

    ReplyDelete
  16. mana boleh cmni ehehehe


    ingat buat sendiri

    ReplyDelete
  17. senang je gini kan? ngappp! hahaa

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com