19 November 2014

Aiskrim Oreo Homemade


Salam Readers..


Aiskrim Oreo Homemade | Lalala Oreooo.. oreOOO ... Putar jilat dan celup. Menyanyi sambil hancurkan biskut oreo. Betapa gagahnya aku menghancurkan 4 keping biskut guna tangan. Ada sapa-sapa still lagi boikot McD kawkaw? Dalam entry "Street Art" nina dah breakfast McD. Rela dalam terpaksa. Hihi


Entah kenapa mengapa tekak teringin beno nak makan aiskrim oreo tanpa ke McD. Bila google resepi, punya la banyak ramuannya dan diriku ini pemalas yang amat. Tiba-tiba datang idea cerdik dan bernas ni. Maka projek terjadi malam ahad lepas [16Nov]. Cuma perlu beli aiskrim vanilla & biskut oreo je!



Vanilla tak ada neapolitan pun boleh !

Nyummm.. Nyummmy

Tadaaa ! Sama tak macam Oreo McFlurry?

*
*
*


 Selamat mencuba menghancur ! Hihi

*Autopublish

20 comments:

Mila Hilas said...

hehe memang bijak la..sy pn x terpikir ekeke

Izzati Amira said...

bhahaha.. mak aiii.. simple nauu

EZAN IDMA said...

ya allah temptingnyaaa ninaaaa

Fiza Rahman said...

Tak aci tau. Ingatkan betul² lah buat sendiri ☺

Khai♥Rin : anies said...

ada belen x nina?

Farrah MF said...

Memang bernas! Sedapppnyaaa!
Sesi menghancurkan biskut tu boleh dijadikan sesi melepaskan tekanan :)

Myra Jay said...

Sedapnyaaa eskrem... :D

Kena plak cuaca kat Penang ni tak menentu, panas je memanjang kekadang hujan.. tapi panasnya membahang sangat, kan?

Belog Santai said...

Wah macam best je ni nina...kena cuba ni..part menghancur biskut empat sekali guna tangan tu..salutelah..he..he

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Cerdiknya awak...
Akak nak tiru awak..tak kire..
Boleh eaaa..

Khai♥Rin : anies said...

klik iklan ;-)

Kathy R'bain said...

Wah..kreatif..

Invisible Me said...

Hehe. Sedapnya makan aiskriimmm..

Hikayat Seorang Budak said...

sedapnye nina oi. hehe. buat sendiri lagi puas. harga eskem mcd tu lebih kurang dah dgn neapolitan tu kan. kuantiti pun jauh beza.

Pha Is said...

boleh makan banyak2 kalau buat sendiri.. kalau beli kat mekdi dapat ciput je.. hehehe

Zizie Zack said...

kak.. makan tak ajak.. ekeke :P

are_lin@yu said...

haish trgin la plk tgk aiskrim ni hee

Nadratul Syazwana said...

Wahh camtu je ehh. Hehe dah lama tak beli ice cream dalam large container camtu T_T

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Tak payah cari kat McD la yer :)

aRz MoHa said...

mana boleh cmni ehehehe


ingat buat sendiri

Scha Nazri said...

senang je gini kan? ngappp! hahaa

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com