29 November 2014

Street Art George Town Penang (Part 3) & Straits Quay


Salam Readers..


Hipp Hipp Hooreyyy ! Dapat juga upload video si pengayuh basikal yang tersimpan dalam draf. Terpaksa cut into 3 videos sekali gus. Malas dah nak edit, tertangguh update entri pun sebab video panjang sangat. Sesiapa yang tak tengok lagi Part 1 dan Part 2 boleh jenjalan dulu. Peace :)


"Little Children on a Bicycle" located at Lebuh Armenian


Sebelum nina berceloteh pasal wall painting yang ada di Penang ni dan hasil lukisan artis muda dari Lithuana, mamat hensem bernama Ernest Zacharevic. Ada banyak lagi lukisan yang tak sempat bergambar sebab pening tengok map dan ada kenderaan di depan lukisan.




Kung Fu
Buaian melekat.. Kesian kami
Merenung ke dalam jendela..



Mencari setiap lukisan menaiki basikal tak terasa penat berjalan sana sini. Nasib baik bawa monopod, kalau tak mesti tak terciptanya video kami. Korang boleh tengok perangai sebenar nina in real life. Jangan jatuh hati sudah. Hahaa.. *perasan










Kami buat Le Tour De Street Art hingga cuaca mendung nak hujan. Itu tandanya nak kena stop kayuh dan tiba masanya memulangkan basikal yang disewa. Sebelum balik dapat juga makan ais kepal perisa anggur asam ko. Serius sedap, cuma RM 3 je. Ramai pelancong suka singgah makan ais kepal tu.



Located at Lebuh Pantai
Selfie sebelum balik.. Cc Tauke kedai. Memang handal menangkap gambar
Google . Ini la kedai ais kepal tu

Sedappp


Nak balik tu satu hal lagi, dah lupa tempat parking kereta. Haa kacau betol. Pusing sana sini hingga ingat jalan pulang. Please jangan park jauh2, nanti susah nak balik. Oke, destinasi terakhir JJCM ke Straits Quay (key), Tanjung Tokong. Memang besar gedabak marina tu. Singgah belanja Tira makan di Secret Recepi.



Straits Quay Entrance
Tarian sempena Deepavali
Muka memang tak boleh blah

Marina
Tak jumpa Charlie Brown Cafe ni !! luas nak cari


Rasa macam tak puas berjalan satu mall marina tu ditambah cuaca mendung. So takda feelings nak snap gambar. Kalau teringin nak tengok baby omputih boleh ke sini. Comel2 belaka. Nak kena teroka mall-mall baru buka di Penang. Banyak tempat makan best2. Next trip la. Hehee


21 comments:

Aisya A. said...

org lain merenung keluar jendela. dia pulak dari luar tenung ke dalam ye. okayy. heheheh

Cetusan Minda said...

dah lama x pi pinang ... dah byk yg bertambah ... wah mkn dia ... leleh !

Invisible Me said...

Tak tersampai lg kt street art tu. Kena tunggu cuti nantilah..

ain syafieqa said...

sume gambar cantik...bestnye..dah lama tak jenjalan bergambar camtu.ceh, padahal baru beberapa minggu pergi klcc.hehe

Aqilah Azmi said...

Comel nya kak ninaaa wiwiwiii
Bestnyaaa nak gi jugak ish

Khai♥Rin : anies said...

cam ye ye je naik 'gerek' tu ye nina ;-)

Khai♥Rin : anies said...

SYUKRAN JAZILAN sbb komen pukal ;-)

aRz MoHa said...

pening tengok maps? nina bukan orang pulau ka? waaa napa tak ajak gi skali....hehehe saya sendiri pun tak sempat nak bergambar kat sini

Mrs Yatie said...

Bestnya nina! Oh i wish boleh relakskan minda pergi bercuti. Sobsob~.. lama tak ziarah blog nina ;)

Siti Aisya Ibrahim said...

cantik2street art ni :D

puteri kasih said...

sedap eh ais kepal tu? :D

Puteri Wanita said...

wow.. seronoknya jalan2 penang. lama dah tak datang. last sekali honeymoon :p

Farrah MF said...

Pse merenung ke dalam jendela..Aippp intai siapa tu?
Akak xdapat nak nengok video riang ria Nina. Line akak sendu...
Ais kepal?! Lamanya tak makan! Dulu masa kecik2 balik sekolah suka beli :)

Cikgu Norazimah said...

wah ! CN byk kali pegi penang pun tak tersampai kesini..huhu

Kakzakie said...

Sukalah kakak tengok N3 Nina kali ini. Kakak teringin nak sampai situ tapi entah bilalah agaknya..

Nick Nashram said...

aritu pegi jonker walk..ade jugak jual ais kepal..hehe

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Pandai Nina bergaya yer ^-^

Jomsantaisekejap Jss said...

Memang menarik gambar2 nya...nampak macam real je kan kan kan..huhu

tiga lalat said...

Salam. Hee seronok dengan street art.

Deanna Morni said...

chanteknyee lukisan tu kan...kretif sungguh :)

ros_reeza said...

teringin gak nak gi sana.. asyik tengok orang lain je bergambar sakan. hihihi

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com