13 May 2022

Starbucks Caramel Macchiato Frappuccino

 Assalamualaikum Readers


Starbucks Caramel Macchiato Frappuccino | Alkisah keluar beli barang office dan dahaga sebab Penang sekarang panas terik melampau. Singgah Starbucks tepi Sekolah Convent Light Street. Area situ semua bangunan lama sejak dan dekorasi pun antik. Tak sangka nak cuba air perisa baru warna biru sold out 😂 cari merata sejak raya lagi. 3 jenis flavour air baru nak cuba semua tak ada. Terpandang caramel macchiato ni.


Starbucks Caramel Macchiato Frappuccino RM 22.50 (add caramel upside down RM 3.00) = RM 27.05
Agak pricey tapi sekali sekala boleh la


Banyaknya caramel. Thank you barista




Sungguh sedap, manager tolong suggestkan sebab susu full cream habis, tukar ke susu oat dan ditambah caramel up side down. Nampak tak, bila tukar susu terus rasa air pun berubah. Mostly pi lah mana-mana branch Starbucks dalam Penang ni mesti jumpa manager yang always 'suggest' tanpa di tanya. 



Mungkin dah di train macam tu. Rezeki Nina juga tak pernah jumpa mana-mana staf yang annoy. Nanti korang boleh cuba air starbucks tukar susu tak kira frapp atau panas. Especially yang tak suka susu tu.


3 comments:

  1. jangan kata Penang panas...kat KL ni pun sama. balik kerja berlecak ketiak jalan nak ke MRT station. kat rumah pun sama berpeluh..nak on aircond satu rumah jenuh pulak nanti nak bayr bill

    ReplyDelete
  2. Memang kena bawak Nina pergi Starbucks la. Kiter tak pandai order

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com