19 May 2022

Ice Cream Berlemok Gula Apong

 Assalamualaikum Readers


Ice Cream Berlemok Gula Apong | Minggu selepas raya, terpaksa masuk office raya ke 4. Staff baru mana boleh cuti, rasa segan nak minta UL. Dah tak ramai sangat orang bekerja Nina pun terjah masa lunch. Tak ada orang, mungkin masih ramai yang tak kerja. Dekat dengan office, jalan kaki 3 minit dah sampai.


Ice Cream Berlemok Gula Apong

Flavour mixed gula apong + dark chocolate topping oreo & peanut - RM 9.90



Brand Mokti tu lain, brand ini lain. Ada macam-macam jenis aiskrim keluaran bumiputra sekarang ni. Kita try satu-satu dulu. Based on pembacaan, aiskrim ni originally dari Sarawak. HQ pun di sana, dan sudah ada beberapa cawangan di semenanjung. Nanti korang search la kalau ada di negeri masing-masing.




Ada banyak flavour, nak manis, nak kurang manis boleh refer pada menu atau cashier. Untuk permulaan Nina order yang kurang manis. Satu scoop berjaya menarik selera. Sedap! Gabungan gula apong, kekacang, oreo dan conflakes di bawah. Nanti nak cuba flavour lain. 


9 comments:

  1. Sekarang ini trend gula apung pula digunakan dalam pencuci mulut.
    Belum cuba gula apung lagi.

    ReplyDelete
  2. aiskrim gula apong mmg trademark sarawak... 3 layer tea pun guna gula apong... geng dr semenanjung mmg suka 3 layer tea ni

    ReplyDelete
  3. sedapnya..menarik brandnya..berlemok..buat org curious...hehe..

    ReplyDelete
  4. menarik nmpk..tk pernh lg mkn aiskrim gula apong..tp air pernah minum

    ReplyDelete
  5. rezeki tu raya ke 4 kedai bukak. kalau kat kl ni sana sini tutup

    ReplyDelete
  6. sedap nmpknya..tkpernh try lg ice cream gula apong tp air gula apong pernh minum

    ReplyDelete
  7. Macam tak nampak lagi area sini..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com