12 May 2022

Makan Sedap Di Tiga Budak Gemok Penang

 Assalamualaikum Readers


Makan Sedap Di Tiga Budak Gemok Penang | Hari raya ke 5 jatuh hari jumaat dan kami laki bini dah start kerja dari hari raya ke 4 lagi. Apa yang buat kami murung bila kedai makan full house, perut lapar, habis minyak pusing sana sini cari kedai makan. Sampai lah area Queensbay Mall, dekat jugak dengan office. Terpandang restoran ni. 1st time Nina masuk makan di sini sebab terpengaruh dengan cerita hubby konon tak sedap tapi dia tambah nasi. 


Tiga Budak Gemok

Nasi Ayam Kicap Biasa + Telur + Tempe - RM 14.00 (Nina) & Nasi Ayam Kicap Biasa + Telur - RM 12.00 (Hubby) 

Ayam kicap ada bawang saya suka saya suka

Lemonade Squeeze (Nina) - RM 3.50

Apple Asam Boi Kaw Kaw (Hubby) - RM 5.00


Konsep makan kat sini, order dan bayar dahulu. Banyak set makanan berasaskan ayam dan daging. Rambang mata nak pilih mana satu. Jadi kami berdua pilih ayam masak kicap. Lama tak makan sejak-sejak puasa. Ramai juga yang makan, mostly spesis sama kot makan pedas, sebab sambal kicap memang thorbaikkk!! Orang utara kata boleh dok pi ulang makan. Haha..


8 comments:

  1. Sedapnya. Tapi terlalu pedas . Hehee. Kalau Cici maka confirm tak habis sbb portion banyak. Kami selalu order delivery je

    ReplyDelete
  2. menarik. nk cuba la nnti bila balik penang lg.

    ReplyDelete
  3. harga boleh tahan, tapi nasi tu nampak sikit. tak pernah makan lagi kat 3 budak gemok ni

    ReplyDelete
  4. Ingat 3 budak gemok ada kat KL je...kat sana pun ada erk..akak surrender makan sebab pedas uiii

    ReplyDelete
  5. ayam 3 budak gemuk ni dulu ex-officemate rajin order. tp bila nak gi collect tudiaaaa jenuh tunggu turn sbb q panjang gila

    ReplyDelete
  6. ni fav anena ni..suka sangat dia makan dekat sini...btw akak da click2 segala iklan kt sini

    ReplyDelete
  7. Sedapnya.. boleh lah cuba kalau Kak Sue ke Penang nanti..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com